8 tips for å starte med naturlige produkter + min reise

Har du lyst å bytte til naturlige hud og skjønnhetsprodukter, men ikke helt vet hvordan? I dag skal du få noen gode tips på veien. Du kan også bruke disse tipsene mot andre ting, slik som kostholdsendringer(feks begynne med fullkornsmel, spise mindre sukker osv),. eller bytte ut vanlig giftige husholdningsprodukter(feks oppvaskmiddel og luftrens) med bedre alternativer. Om du lurer på fordelene med å bytte til mer naturlige produkter kan du lese mer om det her.

Slik gjør du byttet fra kjemisk til naturlig:

1. Ikke kast alt du har av produkter. Det første folk ofte gjør når de skal “prøve noe nytt” er å gå drastisk til verks. Det anbefaler jeg faktisk aldri. For det første har du brukt mye penger på de produktene du har, og for det andre så havner de jo bare på søppeldynga om du gjør det. Bruk heller opp det du har, men i stedet for å kjøpe nytt etterpå – kjøp naturlig for å erstatte.·Så spiller du også å angre på at du har kastet noe:

2. Erstatt produktene når du blir fri. En etter en, med dyrevennlige, miljøvennlige og sunnere produkter hver gang. Dusjsåpe og bodylotion er kanskje de som er enklest å bytte ut, og de som tilfører kroppen og miljøet mest kjemikalier. Bytt så sjampo og balsam, deodorant, sminke osv.

3. Forenkle hudpleie og skjønnhetsrutinene. Hvor mange produkter har du egentlig? Tell dem! Er det tre, ti, tredve? Tell så alle ingrediensene og pluss de sammen. Sjansene er at du tilfører huden din hundrevis av kjemiske stoffer hver dag. Trenger du virkelig separate kremer for øyne, ansikt, kropp, hender og føtter? Helsen, pengboken og baderomshylla sier nok nei, det gjør du ikke 😉

4. Unngå bomkjøp. Få prøver eller kjøp  produkter i reisestørrelse slik at du kan teste dem før du kjøper, så slipper du bomkjøp. Kjøp produkter du virkelig liker og kommer til å bruke. Det er så dumt å kjøpe en masse produkter og sminke som man bare kaster til slutt.

5. Funker det ikke kommer du ikke til å bruke det. uansett hvor naturlige og bra produktet er, så gidder man ikke å bruke det om man ikke liker det. Et godt tips er også å lese Reviews på Iherb, som sier noe om hva brukerne synes om de forskjellige produktene. Det er veldig hjelpsomt om man er usikker på feks lukt, konsistens osv.

6. Sjekk ingrediensene.  Se deg ikke blind på flotte innpakninger, fancy logo og flotte markedsførings utsagn. Hopp rett til ingrediensene og gjør deg opp din egen mening.
Korte lister med ingredienser du vet hva er eller kjenner igjen er det beste.

7. Har du problemer med å gi opp favoritt produktet? Ikke gi opp selv om du ikke klarer å droppe et spesielt konvensjonelt produkt du bruker. Prøv heller å vende deg av å bruke det sakte men sikkert. Prøv feks å bruke den vanlige kjemikalie fylte leppestiften en gang om dagen i stedet for to, og bruk en naturlig leppestift den andre gangen. Etter hvert kan du bruke den vanlige en gang i uka til du ikke trenger den lengre. Ta en ting om gangen slik at du ikke blir overvelmet og gir opp.

8. Streb etter en forbedring ikke perfeksjon. Bare det å bytte noen produkter vil være bra. Begynn i det små.

Min egen reise fra kjemisk til mer naturlig dyrevennlig hudpleie

Jeg elsker sminke, lotions, parfyme og produkter for det ene og det andre. Jo bedre det lukter jo mer digger jeg det. Etter hvert som jeg ble mer obs på egen helse, miljø og dyrevelferd bestemte jeg meg for å sakte men sikkert få inn flere naturlige produkter i heimen.

IMG_2851

Jeg begynte med å kjøpe meg mineralsminke. Jeg begynte i det små med concealer og rouge. Nå har jeg også begynt med andre typer vegansk concealer og rouge. Nå har jeg naturlige og veganske kremer, serum, øyenskygger, eyeliner, rouge, lipgloss, og mascara. Jeg byttet ut bodylotion med alternativer med mer naturlige ingredienser eller kroppsoljer. Jeg bruker også dagkremer som er dyrevennlige. Sist jeg var hos frisøren valgte jeg en økologisk frisør med plantebasert hårfarge. Veldig fornøyd med fargen må jeg si!

Det jeg synes har vært mest vanskelig er å finne en naturlig eller vegansk “kissproof” leppestift og en mascara som gir masse volum og som er vannfast nok. Jeg har funnet en bra mascara, men jeg synes den ga et for naturlig resultat. Jeg skal i alle fall prøve meg frem og fortsette reisen. Jeg skal prøve å få postet noen innlegg med produkttips etter hvert.

Jeg kjøper alle produktene mine fra Iherb. De har et enormt utvalg og fin pris. Pluss for at man kan lese alt om produktene og ingrediensene. Les alt om Iherb i Iherb guiden. Huak at rabattkode JEM146 sparer deg 5-10 dollar ved 1. bestilling. Til slutt, mitt siste tips:

8. Dra på oppdagelsesferd. Les om forskjellige produkter du synes ser interessant ut. Det er faktisk veldig mange bra produkter der ute som både er bra for deg, miljøet og dyrene. Under finner du linker til ulike aktuelle emner/produkter som kan hjelpe deg til en grønnere hverdag. Klikk på linken for å komme til siden:

Aktuelle søkeord innenfor emnene er: Natural, cruelty free, vegan, organic (=økologisk),og pure. Kryss av boksen under søkefeltet på Iherb siden for å søke på et av disse søkeordene innenfor det emnet du ønsker. Du kan også skrive hva du er ute etter sammen med ordet som feks “bodylotion” eller “nail polish”.

Lykke til på reisen mot en grønnere hverdag!

Q: Bruker du noe naturlig hudpleie? Inspirert? Andre gode tips å dele?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “8 tips for å starte med naturlige produkter + min reise

 1. Heisann og god fredag frøken!

  Likte dette innlegget veldig godt, særlig tankene rundt det og bruke opp det en har, for sløsing er jo vel så gale som og kjøpe mindre naturvennlige produkter. Og bytte ut et og et produkt om gangen er smart og ikke minst så koster det ikke skjorten (Slik det ville gjort om du kastet alt og plutselig måtte kjøpe inn ørten nye, mer luksuriøse produkter!)
  Jeg sliter litt med følsom hud, særlig ansiktet, og lurte på om du har hatt noe av det samme problemer og i så tilfelle om du har funnet noen kremer, lotioner eller oljer som du følte gjorde samme nytten som noen av de produktene som finnes på apoteket (og som mest sannsynlig har masse rare ingredienser i seg)?

  Tenk det er helg alt! Kos deg masse 🙂 x J

 2. Hei! Takk det samme og takk for tilbakemeldingen! Jeg har sensetiv hud, men den tåler det meste. Eneste er at jeg kan bli litt rød/irritert hud av ulike peelinger og ansiktsmasker. Jeg har prøvd 3 kremer hittil som har vært bra, men ikke noen som er konkret for følsom hud. Prøv å søk på “sensetive skin/face cream” 🙂 Ha en god helg!

 3. Jeg har et forslag: jojoba-olje og Weleda almond- serien. Typen min som sliter veldig med eksem bruker dette. Funka for meg da huden min ble supersensitiv og tørr for et års tid siden. Nå bruker jeg Weleda Iris, den er parfymert, men passer bedre for huden min slik den er nå. Jojoba-olje kan jeg smøre i hele ansiktet uten å få mer kviser eller glinsende fetthud (ekkelt, men du skjønner… :P). Selv har jeg blandingshud med blank t-sone og noen urenheter. Det siste året har huden min vært dehydrert, før har den vært fet. Kjøper jojoba-olje på Iherb og Weleda-produkter på Lookfantastic.com, der er de billigst 🙂

 4. Jeg er alt for dårlig på hydpleie! Er ikke spesielt misfornøyd med huden, men det finnes alltid rom for forbedringer.

  Det er gode tips du kommer med her! Fikk motivasjon til å ha mer fokus på huden framover.

 5. Mitt aller beste tips er å virkelig kutte ned på produkter, man trenger ikke så mye!

  Jeg bruker mascara, dusjsåpe/såpe, shampo og balsam. Noen få ganger bruker jeg ansiktskrem og krem, men det er svært små mengder og da bruker jeg som regel bare av rester/prøver og diverse…

 6. Good for you! Jeg bruker sminke, naturlig dursjsåpe, vanlig sjampo/balsam(for øyeblikket, skal bruke opp),naturlig bodylotion og serum. Krem har jeg så og si sluttet med. Har en rosefrø olje jeg skal bruke når det blir veldig kaldt ute 🙂

 7. Jeg er superfornøyd med Dessert Essence sin fragrance free hand og bodylotion, den lukter deilig og mildt og har 4 stk stående rundt i huset og i vesken til både kropps og hånd lotion. Kjempemye fukt, trekker rask inn (et must!), få ingredienser og STOR tube til en billig penge. Full pott fra meg! Jeg er ikke så glad i sterke lukter, så er ikke glad i de andre produktene med forskjellige lukter, men kanskje du liker dem? 😀 Hvilket serum bruker du? Jeg er ute etter nytt, men klarer ikke å bestemme meg! Noen andre produkttips?? 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D