Allergivennlige sukkerfrie vafler med sjokoladefluff

Hei hei! Riktig god søndagsmorgen! Håper du har hadd en fin helg så langt! 🙂

Glutenfrie vafler uten egg, melk, nøtter og sukker. Hørtes ikke det bra ut på en søndag? 😉 Disse vaflene er flotte for veganere også. Vaffeloppskriften gir deg dessuten 2 av “5 om dagen” da den inneholder 200g frukt/grønnsaker. Ikke verst til vaffel å være. Du velger selv om du vil gi vaflene et hint av eple, mango eller gresskar. Du kan også bruke mos av søtpotet eller gulrot. De ulike fruktene og grønnsakene vil gi vaflene litt ulik smak, farge og konsistens, så her kan man lage sin egen favoritt.

Du glutenfrie meltypene jeg bruker kan du lese mer om i melguiden. Om du ikke har glutenintoleranse kan du bytte ut de glutenfrie meltypene med vanlig mel, fullkornsmel eller havremel.03599a0b328744205e0eab9a7d0bc7d2Veganske og glutenfrie vafler med frukt/grønnsaksmos

75g sorgum mel
70g rismel eller brunrismel
60g hirsemel
45g maismel (cornmeal, ikke maizenna)
2 ts bakepulver
½ ts natron
¼ ts kardemomme eller kanel
¼ ts salt

200-220g mango puree, eplemos eller gresskar puree
1,8 dl valgfri melk
0,6 dl vann (eller valgfri melk)
2 ss linfrømel (finmalte linfrø)
1 ts vanilje ekstrakt
Steviadråper eller annen søtning

Tips: Bruker du “tørt” søtningsmiddel tilsettes det med det tørre i steg 2. Bland sammen. Jeg tror foressten du kan bruke alle typer puree. Her finner du mange.

  1. Pisk sammen linfrømel og vann i en bolle med en gaffel. Dette vil erstatte 2 egg. Tilsett så din valgte puree, valgfri melk, vanilje ekstrakt og steviadråper. Bland sammen.
  2. Pisk sammen melet, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
  3. Tilsett det våte til det tørre og bland godt sammen.
  4. Stek vafler i smurt vaffeljern. Oppskriften gir 6 belgiske vafler.vvServer vaflene med frisk frukt eller bær, kokoskrem, lønnesirup, sukrinmelis, syltetøy eller annet godt. Jeg har blendet sjokoladeproteinpulver med yoghurt. Fyller det hele i en kremsprøyte og legger den litt i fryseren mens jeg lager vaflene. Så sprøyter jeg ut den iskalde fluffy sjokolade yoghurten. Nomnomnm 😀vv2

Så det ikke himmelsk ut? En deilig Søndags frokost! 🙂 Bruker du å lage noe ekstra godt til helgefrokosten?Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Allergivennlige sukkerfrie vafler med sjokoladefluff

  1. Disse så helt fantastiske ut. Har du noen ide om hva jeg kan bytte ut maismelet med? Tåler ikke mais nemlig, men ellers var oppskriften perfekt for alle mine intolleranser!

  2. Fikk plutselig lyst på sjokoladefluff gitt! Mmmm 🙂 Men har ikke nok meltyper til og mekke disse vaflene, men de så veldig gode ut 😀 Syns det er supert at linfrø kan erstatte egg, enda så glad som jeg er i det 😛 x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D