Bakt avokado mousse eller avokado fondant

Hei hei! Avokado er både sunt og godt. Jeg spiser minst en hver dag. Det går for det meste i halve avokadoer med sitronpepper og salt som tillegg til middagen, eller supersunn sjokolademousse til dessert. Jeg eksperimenterer også med andre varianter. Her om dagen ble resultatet en bakt avokadomousse, eller avokadofondant. Det er jeg helt sikker på at du ikke har smakt før? 😉 Godbiten er lavkarbo, uten sukker, melk og gluten. Passer perfekt til dessert etter et karbohydratrikt måltid som pasta da den er rik på proteiner og fettsyrer. 🙂

foodavenue.fr

Du trenger:

2 modne avokadoer
4 eggehviter*
Frø av 1/2 vaniljestang
50 g erythritol
1 ts pistasjenøttesmør**
8 biter sjokolade eller kakaonibs
Hakkede nøtter*** (valgfritt)
Pynt: sukrinmelis/kakao/hakkede nøtter

Bytteliste og tips:

*Uten egg? Prøv egg erstatter til 4 eggehvitter(feks No egg) eller 300 g silke tofu. Tilsett også 1/2 ts bakpulver og gjerne 1 ss lecetin om du har det i hus.
**eller annet nøttesmør av hvite nøtter som cashew eller macadamia. Du kan bruke frøsmør ved nøtteallergi, eller kokosfett eller smør.
***Du kan vende inn sjokoladebitene/kakaonibs om du vil ha sjokoladebiter/nibs spredt. Ønsker du fondant legg litt mousse i bunnen av formene, legg så to ruter sjokolade i midten og hell mousse over igjen. Et siste alternativ er å strø sjokolade på toppen etter moussen er i formene.
****Bruk gjerne samme type nøtter/frø som nøtte/frø smøret du brukte i oppskriften, eller sløyf nøttene og bruk kun sjokolade. Forandring fryder!

Forberedelse: Forbered formene suffleen skal stekes i ved å dele de to avokadoene, ta ut stenene og kjøttet. Du skal sitte igjen med 4 halve “avokadoskåler”. Forvarm ovnen til 200 grader.

Slik lager du hærligheten:
Bland avokadoen med pistasj og vaniljefrø i en bolle, eller bruk food prosessor. Få avokadoen kremet til en gjevn masse.
I en ren bolle, stivpisk eggehvitene. Tilsett 1/2 ts sitronjuice og sukrin.
Vend forsiktig eggehvitene inn i avokadomassen. Vend så inn sjokoladebitene og hakkede nøtter om du ønsker å ha sjokoladebiter inni, eller spar dem til etter du har tatt massen i formene.
Fyll formene. Stapp neddi sjokoladebitene og hakkede nøtter. Stek avokadokremen i ca 8-10  minutter. Sikt eller dryss over melis/kakao. Håper det smaker!

Q: Hørtes det spennende ut? Hvordan spiser du avokadoen?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Bakt avokado mousse eller avokado fondant

  1. Så fantastisk spennende!
    Jeg bruker avokado stort sett i salater eller som guacamole, men dette frister veldig å prøve ut 🙂

  2. Dette skal jeg prøve, jeg har nylig fundert over hva mer jeg kan bruke avokado til 🙂
    Vanligvis spiser jeg avokadobåter med salt og pepper på, eller slenger en desj avokado oppi hummusen. Og som dessert har jeg brukt frosne bær, en desj rismelk og en halv avokado og har det i en slags mini-blender.

  3. Du er super oppfinnsom 😀 Det er alltid så gøy å komme innom siden din her! Denne fikk jeg lyst til å teste ut. Spiser også nesten alltid en hel avocado om dagen! Det kan jo brukes til alt!

  4. Det så godt ut 😀 Avocado er så godt, dessverre ikke alltid så lett å finne de gode.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D