Gratinert purregrateng med tofu fyll og hvitsaus

Hei hei! God Tirsdag! I dag skal du få oppskriften på en kjempegod og spennende ovnsrett med purre og tofu. Purre- og tofu gratenen er naturlig uten sukker og egg, og kan lages uten melk og gluten. Retten kan også lages vegansk. purregrateng

Retten er enkel å lage og har relativt få ingredoenser. Har du rester av hvitsaus, en tofu pakke i skapet og litt revet ost fra helga er du stort sett der. Du må ha purre da, men det fås jo over alt. Gratengen passer perfekt som en lettere middagsrett eller som tilbehør.

Bakt purregrateng med tofu fyll og hvitsaus – Du trenger:

 • Purreløk (2 stk per pers)
 • Tofu (firm/fast)
 • ristet sesamolje, eller annen olje
 • Salt og pepper
 • soyasaus (valgfritt, for smak)
 • Hjemmelaget hvitsaus (oppskrift her). Smør kan byttes ut med raffinert smaksløs kokosolje eller solsikkeolje og melkefri melk for en vegansk variant.
 • Revet ost, vegansk ost, næringsgjær eller hakkede nøtter (info om neringsgjær her)

Tips: Tofu kan byttes ut med cottage cheese. For mer smak kan du tilsette løk, chilli eller krydder og urter.

Slik lager du gratengen:

1. Kok opp vann med litt salt. Rens purreløken og skjer av det grønne. Det grønne kan spares og brukes i en annen rett. Kok purren hel til de er myk i konsistensen. Hell av vannet og tørk dem litt på et kjøkkenhåndkle.

2. Hell av evt vann i tofu pakken.

purregrateng57Smul tofuen med hendene. purregrateng5Ta en ss sesamolje eller annen god olje i en stekepanne og stek tofuen. Tilsett en desj soyasaus(valgfritt). Bruker du cottage cheese steker du den på samme måte.purregrateng8Ta av platen.

3. Skjer purren i to og fyll med tofu blandingen.purregrateng3 Legg de fylte purreløkene i en ildfast form. Hell over hvitsaus.purregrateng44 Til slutt strør du over revet ost.  Vil du ikke bruke revet ost kan du bruke vegansk ost som du får kjøpt på større matvarebutikker eller helsekost, eller strø over næringsgjær. Du kan også prøve hakkede skoldede mandler eller cashewnøtter. Retten kan også lages uten noe annet en hvitsausen, men jeg foretrekker den uten tvil med ost.

Stek på 200 grader i forvarmet ovn i ca 20 minutter. Avkjøl.purregrateng22

Spis gratengen med feks en god salat, bakt potet eller pasta. Retten kan også brukes som tilbehør til andre retter. Jeg synes det er godt med varme hvitløksbrød til, og typen foretrekker gratengen samen med en biff.

purregrateng2Håper det smaker! Bruker du purre eller tofu i matlaging?Takk for at du leser bloggen min! <3


4 thoughts on “Gratinert purregrateng med tofu fyll og hvitsaus

 1. Så deilig!
  Tenkte akkurat på tidligere hva man kunne lage av gratenger som var litt kjøtt- eller fiskeaktig men samtidig vegetariansk, dette ser ut som et bra alternativ 😀 Fiffig med fylt purre 😀 Takk for oppskrift 🙂 x

 2. Dette må jeg prøve en dag. Får se om det blir tofu eller cottage cheese på meg. Har i det minste chili som jeg må bruke opp.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D