Banansjokkotofu kake

Heeeeeei! Noen som har prøvd seg på cottage cheesekaken? Blir mye kake oppskrifter for tiden. Det har nemlig blitt mye kakespising på Liller denne og forrige uken. Kjenner buksa begynner å stramme noe.. Høhø. Godt at det er kjolevær ute! 😉 Jeg har jo det romantiske synet på kosthold og mat at man kan og bør spise hva enn man har lyst på. Når det er sagt synes jeg at man gjerne kan (og bør) bytte ut sukkeret med alternativer til hvitt sukker.

Dagens godbit er enda ett resultat av en kreativ kakesulten Liller; Banansjokkotofu kake! “Det er jo tre ting på en gang, det går jo ikke”..

Joda, i dag skal du få oppskriften på eksperimentet; en banan og sjokoladekake laget med tofu av alle ting! Konsistensen er en mellomting mellom brownies og ostekake. Litt klebrig på en veldig tilfredsstillende. Bruk gjerne kaken som kos, dessert eller mellommåltid. Det er jo så gøy å smake noe nytt!tofukakaKaken er uten egg, melk, og kan lages glutefri. Tips: Bruk sirup i stedet for honning i oppskriften og du har en helt vegansk kake.

Banansjokkotofukake

150g tofu
150g banan
2-3 dråper vanilje essens (kan sløyfes)
1,5 dl olje
1,5 dl sirup/honning
150g valgfritt mel
1/2 ts psyllium husk (valgfritt,bindemiddel)
1 ts bakepulver
3 ss kakao

Forvarm ovnen til 180 ℃. Smør et tynt lag med olje i kakeformen. Jeg bruker en 18 cm rund form.

Bland sammen tofu, banan, olje, vanilje essens og sirup etc med en stavmikser eller annen mikser. Du kan naturligvis finmose med gaffel,men det tar lengre tid og gir et grovere resultat. Sikt oppi alt det tørre. Bland sammen. Hell i form og stek i 30-35 minutter. Avkjøl og ta ut fra formen når den er helt kald.

Spis som den er eller server med is, proteinfluff, nøttesmør eller krem. Jeg for min del synes den er veldig god med moste bær eller syltetøy som er litt syrlig, som bringebær og en kule vaniljeis om jeg har det liggende.

Håper du ble inspirert! Ønsker deg en glimrende dag! 😀

Q: Så kaken god ut? Liker du å eksperimentere med ingredienser?Takk for at leser bloggen!


13 thoughts on “Banansjokkotofu kake

  1. Hei!

    Jeg fikk påvist både gluten og melkeallergi i fjor høst, og det ble utfordrende å finne smakfulle oppskrifter. Hehe..må virkelig si at bloggen din har blitt min reddende engel! Tusen takk for masse herlig inspirasjon!

    Klem Sanne

  2. Nok et bakverk som ser nydelig ut! Skulle ønske du kunne åpne en restaurant/kafe jeg! Jeg hadde kommet flere ganger i uken =D hehe

    Håper du har en fin kveld<3

  3. Noe annet man kan bruke som bindemiddel, eller kan det sløyfes? Går det bra å bruke silken tofu til denne? 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D