Brød uten gluten, melk og egg

Hei hei! Her får du oppskriften på et kjekt allergivennlig brød uten gluten, melkeprodukter og egg. Brødet er i utgangspunktet vegansk. Oppskriften kan endres utsendemessing og smaksmessig ved å bruke ulike typer melk. Her kan man prøve seg litt frem. Ingrediensene er linket til mer info om produktet. Under oppskriften får du en mengde tips du kan bruke slik at du blir fornøyd med brødet ut fra dine ønsker.

Ingredienser:
5 dl valgfri melk*
1 pakke tørrgjær

500 g hvitt rismel**
1 klype stevia (kan sløyfes)
2 ts agar***
1 ss xanthangum + 1/2 ss guargummi****
2 ss olivenolje*****
1/2 ts salt
Valgfritt: Urter/frø/hakkede nøtter/tørket frukt
Bytteliste og tips:
*Valg av melk: Bruk den melken du liker best og tåler godt. Du kan bruke uansett type melk. Jeg brukte soyamelk uten smak. Bruker du smaksatt eller søtet melk vil brødet ta smak av dette,men det behøver ikke å være negativt. Til søte pålegg som syltetøy kan du med fordel bruke melk med smak av vanilje, sjokolade eller jordbær.
**Fullkornsbrød: Du kan bytte ut det hvite rismelet med brunrismel for å lage et fullkornsbrød. Konsistensen vil da bli mer kornete, fargen brunere.
Proteinberiking: Ønsker du å proteinberike brødet kan du prøve å bytte ut en liten del (feks 1-2 ss) av rismelet med proteinpulver.
***Kan byttes ut med gelatinpulver(kke vegansk)
****Brukes som bindemiddel i oppskriften. Har du ikke begge typene kan du velge ut den ene(feks xanthan) og bruke bare den andre(feks guar).
*****Kan helt sikkert buttes ut med annet fett, feks kokosfett.
Slik laget du brødet:
Varm opp melken til ca 37-40  grader og rør ut tørrgjæren. La stå.
Bland sammen mel, stevia, agar-agar, olje og salt.
Tilsett melk og gjær og bland deigen godt sammen.
smør 1 stor eller to mindre brødformer godt og hell i røren. Hev brødene i et varmt rom eller i ovnen(ca 40 grader)i 45 minutter. Når brødene har hevet stekes de i 30 min på 200 grader. Har du brødbakemaskin, bruk den. 😉
Vent gjerne en stund før du skjærer i brødet og skjer tykke skiver. Dette vil forhindre smuling. Server med ønsket pålegg, gjerne syltetøy og marmelade! Håper det smaker!

Q: Så det godt ut? Hva er ditt favorittpålegg?


5 thoughts on “Brød uten gluten, melk og egg

  1. Hei =) Så mange gode oppskrifter du har lagt ut. Jeg er ikke så mye på nett for tiden fordi datan min er død =/ Må skaffe meg ny snart.
    Det så veldig godt ut. Gleder meg til å kunne handle på iherb igjen. Det er ikke så safe å bestille ting hit. Ingenting kommer frem 😛

  2. Super oppskrift! Jeg bakte dette i kveld.
    Jeg brukte 300 gr bokhvetemel og resten cocosmel. Av melk brukte jeg soyamelk usøtet også hadde jeg tilfeldigvis agar men brukte fiberhusk istedet for xhantangum. Jeg tåler ikke melk og egg + gluten er jeg sensitiv overfor, så denne har jeg printet ut. Takker så mye! Ha en god natt 🙂

  3. Naaam, det så utrolig godt ut! Mitt favoritt pålegg må være skinke med agurk, ganske enkelt, men kjempe godt (:

Legg gjerne igjen en kommentar! :D