Cottage cheese kake med kun 5 ingredienser

Hei hei! Håper dere har hatt en fin helg?
Noen som har prøvd dere på den sunne raw food lasagnen eller noen av sausene? Jeg har spist lasagne til den store gullmedalje, og har endelig fått spist opp herligheten. Prøvde forresten å varme lasagnen i mikroen. Tar bort litt av hele poenget med “raw food”,men siden jeg ikke går på noen raw food diett gjør det meg fint lite. Forandring fryder og jeg må si at fyllet var minst like godt “kokt” som rått! Nam nam.

I går hadde jeg og kjæresten en real sofa Søndag med Game of thrones maraton. Koselig <3 Tenkte jeg skulle tipse dere om min “go-to” kveldskos. Det er en enkel og god cottage cheese kake som er like god til frokost som dessert! Den er sukkerfri og inneholder mye proteiner, og litt fett og karbohydrater. Som overskriften røper trenger du bare 5 ingredienser. Dessuten kan du lage røren i blenderen. Enklere blir det vell ikke? 😉

Jeg har laget denne godbiten nesten hver dag den siste uken. Jeg er i en skikkelig cottage cheese periode,men tror jeg må begynne å begrense meg siden jeg reagerer på melkeprotein og egg protein når jeg spiser mye av det. Heldigvis kan godbiten kan lages uten melkeprodukter og er glutenfri. Tåler du ikke egg kan du prøve å bytte ut eggene med 5 ss soya lecithin.Til en CC kake trenger du:
5 egg
3 dl valgfri melk eller fløte
40g potetmel/maisenna (meltyper)
500g cottage cheese (oppskrift)
Valgfritt søtningsmiddel, gjerne steviadråper med smak

Bland ut potetmel eller maisenna i den kalde melken. Blend/bland sammen cottage cheese, egg, melkeblandingen og valgritt søtt og smak. Jeg foretrekker å kjøre alt i blenderen for å fjerne alle klumper. Du kan tilsette bær, litt kakao, sjokoladebiter osv. om du ønsker å variere smak og utseende.
Hell i form og stek i vannbad på 180 grader i ca en time. eller til kantene er begynt å sette seg og toppen begynner å gyldne. Du trenger ikke å bruke vannbad,men det vil forhindre sprekker og gi en penere ostekake. Avkjøl kaken helt slik at den setter seg. Strø over strøsøtt, sirup, krem eller bær.

Perfekt godt som kan nytes når som helst 😀

Ønsker deg en fortsatt fin dag og en god start på en ny uke! Klem fra Liller :*Takk for at leser bloggen!


22 thoughts on “Cottage cheese kake med kun 5 ingredienser

 1. Denne så god ut og proteinrik, perfekt for kake midt i uka. Minner meg om amerikansk ostekake siden den stekes i ovnen. Skal prøves ut en dag etter at eksamener er over for i år! 😀

 2. Hei, Christina! Digger bloggen din, men syns det er litt vanskelig å bruke oppskriftene, ettersom jeg ikke er like “ekstrem” som deg. Misforstå meg rett, jeg har bare ikke alle disse spesialingrediensene. Men jeg har derimot Walnut Butter og Cacao Bliss, og jeg får ikke brukt opp glassene. Har du forslag til hvordan jeg kan bruke disse i “vanlige” oppskrifter/smoothies etc? Syns ikke de er så gode i seg selv.. Takker for svar! Heidi

 3. Hehe, jeg forstår akkurat hva du mener 🙂 Du kan lett bruke 1-2 ss av det i alle typer smootie, eller under syltetøy på brødskiva. Det er også godt å røre inn i grøt. Noen liker å bruke nøttesmør som dip til eplebåter, du kan brøve det også. Lykke til 🙂

 4. Nå står kaken i ovnen, superspent:) Liker at den var så lett å lage og få ingredienser, smeten smakte kjempedigg. Puttet du den midt i eller nederst forresten?

  Takk for inspirasjon!

 5. OK det gjorde jeg og, svingodt, det der blir nok en gjenganger, håper på flere slike enkle smakfulle oppskrifter med få ingredienser, men for all del, liker veldig godt de andre også:)

 6. Må prøve denne! 😀 Men i mangel på kjøkkenvekt, lurer jeg på om du vet ca hvor mange dl 40 g maisenna er?

 7. Jeg bruker alltid å overdrive det søte for jeg er en skikkelig søtmunn. Jeg bruker 1-2 dråpetellere. Det beste du kan gjøre er så SMAKE på røren.

 8. Den ser så god ut! Smaker den som en tradisjonell (og usunn) ostekake? Og hvor stor skal formen være?

 9. Og hvordan steker man i vannbad? Skal man bruke samme temperatur og steketid om man ikke bruker vannbad? På forhånd takk!:-)

 10. Vannbad lager du ved å fylle feks en høy langpanne med vann, og sette formen oppi. Jeg tror du kan bruke samme temperatur og steketid, men du får et bedre resultat på ostekaken med vannbad.

 11. Det gjør den, men valg av søtningsmiddel vil/kan sette smak på kaken, så det spørs jo hva du er vant med. Du kan bruke en vanlig kakeform, eller en som er noen cm mindre.

 12. Finnes det oppskrifter på kaker til melkeproteinallergikere?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D