Cottage cheese lapper og ny header

Hei verdens beste lesere! Mandagen fikk dere oppskriften på hjemmelaget cottage cheese, og i dag kan jeg friste deg med cottage cheese lapper! Til 6 lapper trenger du:

250 g cottage cheese*
1 egg**
1 1/2 ss sukker
1/8 ts salt
2-3 ss mel/ melblanding /pannekakemix
Olje/smør til stekning
Valgfritt, kan tilsettes røren: rosiner, nøtter, eplebiter

*Jeg har ikke prøvd å lage disse med soyabasert CC,bare vanlig. Oppskriften på hjemmelaget CC finner du HER. **Du kan prøve en bindende eggerstatter som no-egg eller linfrøegg for en eggfri variant.

Hell cottage cheesen i en bolle/blender. Finmos cottage cheesen med stavmikser, blender, foodprosessor, gaffel eller slikkepott. Tilsett egg,søtt og salt. Rør inn mel. Form lapper med en skje på ca 6 cm i diameter og 2 cm tykkelse på godt smurt stekepanne. Stek i ca 5-6 minutter, eller til gylden, på middels varme og snu forsiktig med en stekespade.

Server med syltetøy, yoghurt, sirup eller annet godt.

Nam nam :)I går kveld ble jeg akutt dødslei av min gamle header, så jeg tok mot til meg og lagde en ny. Det tok sin tid,men jeg ble ganske fornøyd. Forandring fryder! 😉 Ønsker deg en fortsatt fin dag. Klem fra Liller

Q: Har du smakt lapper med CC før? Hva synes du om headeren?


20 thoughts on “Cottage cheese lapper og ny header

 1. Mmm, de lappene skal definitivt prøves ut 🙂 Kjempe fin header forresten! Fikk skikkelig vår følelse av de lyse, fine fargene og det fantastiske smilet ditt !

 2. Sier det på nytt igjen.

  Headeren e utrulig fin. Den minte mæ om sommeren.

  Fargen på headeren e fin!!

  Blir glad av å se på den.

 3. Lappene høres utrolig gode ut. Gleder meg til å prøve å lage de ! Takk for tipset! Hærlig å se *solskinnsbildene av deg*, det gir en påminnelse om at vi S N A R T kan glede oss over at det blir en varmere og lysere årstid 🙂

 4. Hvis man sku bestille noe fra Iherb. Tenker du det e best å vente til etter påske? Tenker siden posten jobber ikke i påsken.

 5. Nydelige nydelige du. Og for en nydelig header!!! Jeg har aldri smakt lapper med cc, men det var en ypperlig idé.

  Håper du får en nydelig kveld, solstråle. :*

 6. Åhh, grattis med den flotte headeren fine du. Sommerlig, trivelig og gledesspredene 😉 Så flotte bilder på de digge lappene. Nam!

 7. Bra oppskrift 🙂 og ikke minst topp blogg!!
  Har du prøvd å steke de i ovn?

 8. Hei! Takk for det. Har ikke prøvd akkurat denne i ovnen nei, men har prøvd andre pannekake/lappe-oppskrifter. Jeg synes faktisk det er enklere å steke i ovnen! 🙂

 9. Tips om noen andre prøver disse i ovn- stilsett litt fett i røren,eller smør bakepapiret…..

Legg gjerne igjen en kommentar! :D