Deilig eplepålegg som kan brukes til alt

Hei! Riktig god Lørdag! Jeg ble hentet på flyplassen av mamma og mormor. Godt å være hjemme! Utpå kvelden var jeg og mamma på julegaveleveringsbesøk hos tante. Kjempekoselig. Her kommer oppskriften på det deilige eplepålegget jeg hadde på gårsdagens pannekaker!

Eplepålegget jeg brukte til pannekakene er hjemmelaget og kan brukes til så mangt. Jeg har nesten brukt det opp siden jeg lagde det Onsdag. Bruk det der du ville brukt smør eller majones på brød, blandet med krem i bløtkaker eller til pai. Du kan lure det inn i alle slags kaker, boller, brød og muffins for å lage en ekstra god smak. Jeg rører noen ss inn i havregrøten. Du kan også prøve å røre det inn i cottage cheese eller yoghurt. Nam!

Oppskrift på eplepålegg

1,5 kg epler (jeg brukte små syrlige grønne epler,men ta de du har mest lyst på)
500g søtning (jeg brukte en blanding av sukrin og honning. Du kan feks prøve lønnesirup, stevia eller agave.)
Eplejuice eller cider. (Har du juicepresse kan du presse selv.)
litt vann
1-2 ss kanel
1-2 ts muskat
1-2 vaniljestenger

Vask, skrell og skjer eplene i biter. Putt bitene i en kasserolle og fyll den med vann og juice, ca 50/50. La vannet nå noen cm under toppen av eplene. Kok opp, slå ned varmen og sett på lokk. Småkok i ca en halvtime og tilsett søtning og krydder. Skrap ut frø av en vaniljebelg og tilsett frøene og belgen til kasserollen. Sett på lokk og kok. Rør innimellom. Del eplebitene med en skje mens du rører. Kok eplepålegget i 2-3 timer eller til det tykkner til. Konsistensen skal bli litt som mykt smør. Renner pålegget for mye kan du ta av lokket og redusere det(la vesken koke/dampe ut). Tips: tilsett pepperkakekrydder for et julete eplepålegg! Mmm..

La det avkjøles og lagre det i glass i kjøleskapet opptil 6 uker. Kjempefin og god julegave å gi bort.Du kan bruke eplepålegget som dessert i seg selv med vaniljesaus og bær, eller lage tilslørte bondepiker. Ta det på pannekaker eller vaffler. Eplepålegget kan til og med brukes som saus til barbeque kjøtt eller i en skinkesandwitch! Aller best er det kansje på nystekt brød..

 Q: Så det godt ut?


7 thoughts on “Deilig eplepålegg som kan brukes til alt

  1. når jeg vet at det er eplesyltetøy, så ser det godt ut, men hvis jeg ikke hadde visst hva det var må jeg ærlig innrømme at det ikke ser så veldig fristende ut…

  2. Det så nydelig ut Liller:) Du frister meg alltid! Dette pålegget må jo være kjempe godt på kokos eller mandelpannekaker:D Takk for oppskrift!
    Håper du får en strålende lørdag:D
    Klem

Legg gjerne igjen en kommentar! :D