Deilig gulrotkake med mandelmel og gulrotsyltetøy

Guri, det er jo fredag! Glemmer jo nesten hvilken dag det er nå med alle disse juledagene. Flere som har det slik? Idag har jeg bakt en deilig vegansk gulrotkake. Jeg bakte den i brødform, så du kan godt kalle det gulrotbrød om du vil. Jeg bruker det i alle fall på samme måte som julebrød – med godt pålegg.

Gulrotkaken er laget med lønnesirup (helsefordelene kan du lese om her) og mandelmel. Den er sukkerfri, og kan lages melfri, melkefri og er uten egg.

Gulrotkake med gulrotsyltetøy
2 gulrøtter
50g sukrin
Litt sitronjuice
litt kanel og kardemomme
185g mel*
2,5 dl mandelmel
2 ts bakepulver
1 dl melk (jeg bruker soya)
0,5 dl smaksnøytral olje (jeg bruker rapspolje)
50g gulrotsyltetøy
50g lønnesirup

Kok gulrøttene møre og mos i en blender med litt sitronjuce og sukrin. Smak til med kanel og kardemomme. Dette er gulrot syltetøyet vi skal bruke i oppskriften.

Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk en brødform med bakepapir. Jeg bruker en på 20 × 7.

Bland sammen mel, mandelmel og bakepulver i en bolle. *Jeg bruker oftest hvetemel eller fullkornsmel, men du kan bruke lavkarbo eller glutenfrie melmikser. Bland godt sammen. Tilsett soyamel, ølje, gulrotsyltetøy og lønnesirup.

Bland godt sammen med en slikkepott. Hell røren i formen og stek i 40 minutter, eller til en fyrstikk kommer ut ren.deilig gulrotkake0

Server med rester av gulrotsyltetøy eller vaniljekesam. Mmmm! Friskt og godt! Ønsker deg en riktig god helg! Stor romjulsklem fra Liller :*

Q: Så det godt ut? Smakt gulrotsyltetøy før?Takk for at leser bloggen!


2 thoughts on “Deilig gulrotkake med mandelmel og gulrotsyltetøy

  1. Ja det ser veldig godt ut 🙂
    Min mor lagde en del gulrotsyltetøy da jeg var mindre,veldig godt. Mem hvordan er din oppskrift?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D