Den nye tollgrensa i praksis

Der var det nye året i  gang, og ikke minst den nye tollgrensen innført!

Tollgrensen er, som du sikkert har fått med deg, endret fra 200 kroner uten frakt, til 350 kroner inkludert frakt og forsikring.

Det vil si at du må betale en avgift om den samlede verdien av varen, frakt (og evt forsikring) overstiger 350 kr.

Sendinger fra utlandet med en samlet verdi (inkludert frakt og forsikring) på under 350 kroner, er toll- og avgiftsfrie. Det betyr at du verken skal betale merverdiavgift eller toll.

Det er ikke “farlig” eller ulovlig å overstige denne tollgrensen, men det er irriterende å betale ekstra avgifter.kokos

Verdien på sendingen inkludert frakt og forsikring må være under 350 kroner på fortollingstidspunktet for at den skal være avgiftsfri. Tollvesenet bruker sine egne valutakurser. De kan du se her: Tollvesenets omregningskurser .

Eksempel: Koster varen 100 kr, og frakten 249 betaler du ikke toll og avgifter. Koster varen 100 kr og frakten 255 betaler du toll og avgifter. Det er altså den samlede verdien som ikke skal overstige 350 kr etter de nye reglene.

Håper dette var oppklarende! Her har jeg allerede begynt å legge inn bestillinger. iherbø

Det er kanskje litt forvirrende først, siden dette er en helt nytt, men etter en bestilling sitter det nok. Det aller beste er å sjekke hvor mye USD (Amerikanske dollar) 350 NOK (norske kroner) er, og så se om den summen du sitter med i din bestilling er under eller rett under dette. – og ja, du kan med fordel bestille mange mindre pakker etter hverandre.

Når du bestiller varer fra feks Iherb, sjekker du beløpet du sitter igjen med når du har lagt sammen varene du skal kjøpe OG frakten. Husk at frakten vil variere med fraktmåte og ikke minst tyngden på dine produkter.

Alt du trenger å vite om Iherb og bestilling finner du som vanlig i Den store Iherb guiden.

Takk for at du leser bloggen min! <3


6 thoughts on “Den nye tollgrensa i praksis

  1. Hei 🙂
    Takk for opplysningen! Men har du også lagt merke til at frakt omkostningene his iherb har steget kraftig i det siste? Det betyr jo at vi mye oftere vil komme over 350 i totalbeløpet 🙁 DHL har gått opp minst dobbelt så mye.. Og internasional airmail ganske ofte ikke tilgjengelig. Er det pga hvilket produkt man skal bestille kanskje?
    Iherb er favoritt nettsiden min så ble litt skuffet da jeg så hvor mye frakten har steget 🙁

  2. Fraktkostnadene steg for noen måneder siden. Om man handlet over 20 dollar (tror jeg det var) og relativt lette produkter vil man få en ganske lav frakt (ca 6 dollar). Tyngre produkter vil alltid gi dyrere frakt. Mer info om frakten i den store Iherb guiden.

  3. Vil bare kommentere tipset ditt om å bestille mange små pakker etter hverandre, noen leverandører slår da sammen bestillingene dine og sender EN stor pakke (sikkert for å være greie å spare mottaker for ekstra fraktkostnader) men da smeller det i avgiftspungen. Har opplevd dette med både Next.uk og med River Island i UK og også Asos tror jeg. Så der må man la det gå noen dager mellom hver bestilling eller vente til man har fått shipping-mailen, for at de ikke bare skal pakke alt sammen i en pakke. Det er også en ulempe med at frakten nå er inkludert hvis man bestiller en del varer fra US, fordi frakten derfra er så dyr så vil man nå kommer over grensen på veldig lite vareverdi (f.eks ser jeg dette vil slå inn på ting jeg ønsket å bestille fra Etsy til bare 99,- NOK fordi frakten er på over 250,- NOK og Netrition.com hvor frakten som regel er på flere hundre kroner – det er synd. Jeg synes faktisk løsningen vi hadde tidligere var bedre dessverre.

  4. Takk for tipset! Jeg skriver først og fremst ang Iherb når jeg mener at man skal bestille flere pakker på rad, men det er flott at du tipser om de andre nettbutikkene 🙂 Jeg skulle ønske man kunne øke tollgrensa til 500-100 kr uten frakt.

  5. Hei! Bra innlegg. Det er nok mange som kommer til å brenne seg på denne nye tollgrensen med tanke på at frakt nå er inkludert. Om dette er en økning eller ikke kommer som du sier an på hvor mye frakten koster. I de fleste tilfeller vil det nok tilsvare en liten økning.

  6. Nå har jeg bestilt en del pakker og har betalt mellom ca 3 og 8 dollar i frakt, så det er ikke så alt for mye når grensen på 350 kr er omentrent 46-47 dollar 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D