Den orginale “overnight oats” oppskriften

Hei! Riktig god ny uke kjære lesere! Har dere hørt om Bircher Muesli? Muslien ble lagd av den sveitsiske legen Maximilian Bircher-Brenner til hans pasienter rundt år 1900. Bircher muesli er enda en populær frokost i Sveits og Tyskland.

Oppskriften min har tatt utgangspunkt i den orginale oppskriften som inneholdt havregryn, sitronjuice, søtet boksmelk, eple og nøtter. Originaloppskriften hadde ofte mye mer frukt enn korn og rå havregryn ble bløtlagt over natten slik at de skulle bli mykere. De siste årene har “overnight oats” blitt populær igjen. De fleste bruker bare å bløtlegge havregryn i melk, men jeg anbefaler virkelig å prøve å lage denne varianten. Retten kan lages glutenfri, vegansk/melkefri.nam2Bircher Muesli med jordbær

Til 4 porsjoner trenger du:

500g yoghurt naturell, vanlig eller soya
300g frokost/kornblanding* eller havregryn
180g jordbæryoghurt, eller annen yoghurt/skyr
2 dl kokoskrem, krem eller kesam
ca 1 dl valgfri melk
1 kurv jordbær
1 eple
1 pære
1 banan
Søtt etter smak
litt sitronjuice (valgfritt)

*Jeg brukte en frokostblanding av glutenfrie havregryn, tørket frukt og kokos.Lyst å lage frokostblandingen selv? Her får du noen oppskrifter:

Skjær jordbærene i biter, og grov riv eple og pære. Bland sammen.

nam1

Hell frokostblandingen i en stor bolle. Bland inn resten av ingrediensene. Smak til med søtt og sitronsaft. Pynt med bananskiver. Ønsker du en tykkere eller tynnere Bircher muesli kan du justere med mindre eller mer melk og yoghurt.

namm9

Du kan lage Bircher musli og bare la den trekke i 1 time, men aller best blir den når den får godgjort seg i 6 timer, eller over natten. Det er utrolig digg å kunne sove litt lengre å stå opp til ferdiglaget frokost.

Du kan toppe mueslien med hakkede nøtter, tørket frukt eller bær. Kjempegodt! Her får du tips til andre variasjoner:

  • Tilsett revet gulrot eller appelsin/klementin.
  • Tilsett rosiner. De blir skikkelig gode når de absorberer veske.
  • Tilsett linfrø, solsikkefrø, andre valsede korn eller nøtter.
  • Tilsett en scoop proteinpulver.
  • Bytt ut melken med juice.
  • Smak til med kanel, kardemomme og smaksatte steviadråper.

Den deilige frokosten inneholder alt du trenger for å møte den nye dagen. Proteiner, karbohydrater, fett, fiber, vitaminer og mineraler. Den kan også spises som en sunnere dessert alene eller med bærsaus. 🙂 Håper det smaker og at du ble inspirer til å prøve!

Bruker du å lage “overnight oats”? Har du smakt Bircher Muesli før? Fristet det?Takk for at du leser bloggen min! <3

 


2 thoughts on “Den orginale “overnight oats” oppskriften

  1. Ser herlig ut, og skal absolutt prøves! 😀
    Tenker at om man først bløtlegger med litt vann og sitronsaften i min. 7 timer så får man brutt ned antinæringsstoffene, så kan man røre inn resten etterpå, er alt klart er det jo bare å blande de om morgenen 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D