Dessertpizza med jordbær, banan og appelsin

Hei og riktig god Torsdag. Jeg våknet opp til regn og dårlig dagsform idag. Litt kjedelig, men alle dager kan jo ikke være strålende. Det gjelder å holde humøret oppe på slike dager. 🙂 Har dere fint vær idag?

I dag kan jeg friste med fruktig dessertpizza. Pizzabunnen kan lages vegansk, paleo, lavkarbo, glutenfri eller vanlig. Man tilpasser bare oppskriften etter behov. Jeg anbefaler å bruke en melblanding eller bakemiks av valgte type eller diett som er tilpasset til å lage pizzabunn eller bake med. Sist jeg lagde dessertpizza la jeg ut oppskriften på en allergivennlig bunn. Du kan sjekke den ut her.dessertpizza

Dessertpizzabunn:
200g melblanding
1 ts tørrgjær
1 ts kokossukker*
1/2 ts salt
ca 1,2 dl lunket vann
1 ss olje eller kokosfett

Fyll forslag:
Kremost
appelsin eller klementin fileter
bananskiver
norske jordbær, delt
erythritol/sukrin, sukrin gold eller lignende

*Brukes som mat til gjæren for bedre heving og bakeresultat.
Bland sammen i en bolle og kna i noen minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse. Del deigen i emner etter som hvor store fruktpizza du vil ha. Jeg kjevler emnet til ca 15 cm i diameter.

Pisk inn stevia vanilje&krem eller annet søtt i kremosten. Mulig du kan bruke tykk tyrkisk eller gresk yoghurt i stedet for kremost. Smør kremosten på pizzabunnen, legg på ønsket frukt og strø over med sukrin. Stek i oven i 15 min på 250 grader eller til pizzaen ser ferdig ut. Spis som den er eller med en kule is. Jeg anbefaler protein is for å øke det totale proteininnholdet i retten om du spiser dessertpizzaen alene. Ellers er dessertpizza flott som en alternativ dessert etter supper, salater eller annen lett sommermat.

I kveld tenkte jeg at jeg skulle prøve denne glutenfrie sjokoladekake miksen fra Iherb. ihs3Det er en stund siden jeg sist lagde en sjokoladekake, og siden tante rød er på besøk  “trenger” jeg litt kake kjenner jeg! 😉 Noen som har prøvd seg på denne miksen før? 😀

Ønsker deg en fin Torsdag videre 😀 Takk for at du leser bloggen min! <3

 


3 thoughts on “Dessertpizza med jordbær, banan og appelsin

  1. Ah! Nydelig! Har aldri laget eller smakt dessert pizza før, men nå fikk jeg jaggumeg lyst på det gitt!
    Her har været vært strålende, og jeg har mekket mat på kjøkkenet i kveld til den store gullmedaljen! Håper dagen din tok seg opp igjen 🙂 x

  2. Dessertpizza er godt. Du får prøve det! Herlig med godt vær og kokkelering. Ikke vært helt i slaget i dag,men etter en liten middagshvil er jeg litt bedre ;D

Legg gjerne igjen en kommentar! :D