Diettvennlig sukkerfri sjokoladesandwich med vaniljefyll

Hei hei! Riktig god ny måned! Nydelige myke og søte sjokoladesandwich med mandelmel. Hørtes ikke det godt ut? Må jo ønske September velkommen! Disse godbitene lages uten hvitt sukker, gluten og egg. Inni finner du et deilig vaniljefyll som du kan lage vegansk, lavkarbo eller med proteinpulver. De er perfekt om du liker å slikke av fyll. Hehe. De er dessuten enkle å ta med seg eller pakke inn til senere. De er faktisk kjempegod rett fra kjøleskapet (eller lett tint fra fryseren). Litt som sandwich is 😀woop

Nok til 12 småkaker (6 par)

190g (ca 4,7 dl) mandelmel
3 ss kakao
1/2 ts natron eller bakepulver
1/8 ts salt
1/4 ts psyllium husk (bindemiddel,valgfritt)
0,6 dl kokosolje
2 ss lønnesirup
1,5 ss ekspresso (valgfritt)

Tips: Prøv gjerne oppskriften med kokosmel eller glutenfri melblanding. Ønsker du lyse kjeks sløyfer du bare kakaoen, tilsetter litt mer mel, og bytter ekspressoen ut med melk, sitronsaft eller appelsinjuice. Ønsker du rosa eller røde kjeks kan du bruke rød konditorfarge i stedet for kaffe. Mange muligheter altså!

Forvarm ovnen til 175 grader og dekk en stekepate med bakepapir.  Bland sammen mandelmel, bakepulver/natron og salt i en bolle eller helst en food prosessor. Bland godt sammen. Tilsett kokosolje, lønnesirup og evt ekspresso. Bland sammen til deigen klumper seg sammen som en ball. Er røren litt for tørr kan du tilsette litt olje eller melk en ss om gangen.

Bruk en spiseskje og ta opp 1-2 ss av deigen. Rull deigen til en ball og sett den på stekeplaten. Press lett ned med handen eller undersiden av et glass smurt med litt olje.

Stek i 7-9 minutter. Avkjøl i 5 minutter på stekeplaten før du flytter småkakene over på rist for å avkjøles helt. La småkakene være minst 15-30 minutter, ellers faller de fra hverandre. Mens du venter kan du lage fyllet.

Under får du tre alternativer til fyll som kan brukes for å “lime” sammen to og to småkaker. A for vegansk fyll, B for lavkarbo/Atkins fyll og C for en mager og proteinberiket variant som passer for de av dere med fettfobi eller som er på fitnessdiett. Alle fyllene er naturligvis sukkerfrie.^^

A) Vegansk/melkefritt fyll
225g melkefritt soya smør eller cashewsmør, romtemperert
8 dl sukrinmelis
1,5 ss vanilje ekstrakt
ca 1/2 dl melkefri melk, feks mandelmelkwoop3

B) Lavkarbo fyll
225g meierismør, romtemperert
8 dl sukrinmelis
1,5 ss vanilje ekstrakt
ca 1/2 dl H-melk eller fløte

C) Magert proteinfyll
225g kesam
7 dl sukrinmelis
1 dl vanilje proteinpulver eller 1 dl sukrinmellis
1,5 ss vanilje ekstrakt
ca 1/2 dl skummetmelk eller styrkwopp5

Pisk smør eller kesam i en bolle, gjerne med elektrisk visp. Tilsett den sukkerfrie melisen (evt proteinpulver) og pisk videre i va 3 minutter. Har du ikke melis kan du blende erythritol eller daddelsukker til melis selv. Tilsett vanilje ekstrakt og melk. Pisk videre i ca 5 minutter til du får en luftig krem.

Sprøyt fyllet i midten på en av småkakene og legg en av de andre småkakene oppå med bunnen ned. Om du skal spise eller servere godbiten med det samme kan du legge bananskiver på også. Namme-nam! 😀woop2Da håper jeg det smaker og du finner fyllet som passer for deg! Ønsker deg en fantastisk uke videre. Stor klem! 🙂

Q: Så det godt ut? Prøvd å lage sjokoladesandwich før? Hvilket fyll ville du valgt?Takk for at du leser bloggen min! <3


15 thoughts on “Diettvennlig sukkerfri sjokoladesandwich med vaniljefyll

  1. Å, naam! DETTE må jeg få prøvd en dag! 🙂 Litt usikker på hvilket fyll, de fristet på hver sine måter. Du er så flink med slike fristende, varierende og tilpassende oppskrifter!

  2. Hei! 🙂 Disse hørtes enkle nok ut til at jeg kan klare å lage de 😛 Men tror du jeg kan erstatte mandelmel med rismel? Ut i fra det jeg vet er disse meltypene ganske ulike.. Kanskje jeg kan veie opp med å tilsette mer olje?

  3. Off, jeg er så håpløs på å bake! Haha. Tenkte at siden mandelmel er så fettete og rismel er så tørt så burde jeg ha mer vått i 😛 Takk for hjelpen! 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D