Diettvennlige bountybiter

Hei hei! Hvem er klar for helg? Har dere noe spesielt dere skal kose dere med? Jeg fant ut at det var alt for lenge siden jeg hadde gommlet på nydelig bountysjokolade. Nå som det er helg passet det jo knallbra med litt hjemmelaget bounty. Deilig søt kokosgodt trukket i sjokolade. Mmm.. Høres ut som en plan!

Idag kan jeg altså friste med nydelige allergi- og diettvennlige Bountyruter.

bp

Denne bounty varianten er altså diettvennlig. Bitene er nemlig uten egg, nøtter, mel og hvitt sukker. De kan lages med eller uten melkeprodukter. Perfekt for deg som må eller vil unngå visse matvarer eller sukker.

Oppskriften gir ca 10 Bounty formede barer, men antallet du får forandrer seg naturligvis etter størrelse og form på baren du lager.  Bountyen smaker himmelsk og er like gode som orginalen synes nå jeg.  De kan godt spises til hverdags. De inneholder jo bare sunne ingredienser!

Hjemmelagde bountybarer
  • 2 ss kald most potet (ca 1 medium potet) eller 2-3 ss kesam*
  • 2,5 dl oppmalt Erythritol (akkurat det samme som “sukrinmelis”) eller sukrinmelis.
  • 1/4 ts vanilje ekstrakt
  • 1,8 – 2,5 dl  revet kokos

*Tåler du melk? Da kan du prøve å bytte ut poteten med 2-3 ss kesam eller smøreost naturell. Veganer? Da er et alternativ til potetmosen er da vegansk soyarømme. 🙂

Slik lager du bontyen

1. Lag deigen: Rensk og del poteten. Kok opp i vann til den er klar til å moses. Hell av vannet og ha bitene over i en tørr panne for å tørke den helt. Finmos og avkjøl. Du kan godt presse poteten gjennom en sil for å få den helt klumpfri. Legg 2 ss av potetmosen i en bolle.
Tilsett vanilje og ca halvparten av melisen. Tilsett mer melis til den blir hvitere og tykkere. Rør inn kokosen. Jo mer finmalt kokos, jo finere konsistens på baren.

2. Form baren: Nå skal du ha en deigball som er vanskelig å røre i. Er den ikke det kan du tilsette kokos eller melis til ønsket konsistens. Dette vil bli fyllet til bountyen din, så ha bountyfyllets konsistens i bakhodet når du blander. Når du har funnet ønsket konsistens tar du kokosolje på hendene dine og former deigen etter ønske. Du kan også bruke smurte former for å stikke ut formen. Sett barene på en flate med bakepapir. Sett barene i kjøleskapet for å sette seg.

3. Dekk med sjokolade: For å lage sjokoladedekke smelter du mørk sjokolade, veganske sjokoladebiter med kokosolje i vannbad. Du kan også bruke raw hjemmelaget sjokolade. Ta kokosbarene og dypp dem i sjokoladen. Sett tilbake på bakepapiret. Fortsett med resten av barene. Du kan godt strø over litt revet kokos eller hakkede nøtter. Sett  de deilige bountybitene tilbake i kjøleskapet. Ta ut rett før servering. Ønsker du et tykkere lag med sjokolade kan du dyppe dem i sjokolade en gang til etter avkjøling. Jeg brukte en spiseskje for å helle litt ekstra sjokolade på toppen av barene.

bpunty

Server barene som de er, del de i to eller i tynnere skiver. Du kan også pakke dem inn i folie og servere hjemmelaget tvist. Nam nam!  Ønsker dere alle en kjempefin helg!

Q: Liker du bounty? Fristet disse? Hva koser du deg med i helga?Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Diettvennlige bountybiter

  1. Åå.. nå fikk jeg skikkelig lyst på disse! Hehe. kansje jeg skal prøve meg på de i helgen 🙂
    Takk for oppskrift! 🙂 Og god helg til deg.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D