Diettvennlige Squashmuffins

Riktig god ny uke! Deilige squash muffins, hørtes ikke det godt ut? De er uten smør, olje, gluten, nøtter, melk og egg. Flott for de med allergier.  De kan lages med litt eller mye squash, eller i en kombinasjon med gulrot. Jeg har laget begge variantene og de ble raskt spist opp. Hehe. Muffinsene kan dessuten proteinberikes.Smaken kan varieres med ulike krydder og ingredienser. Du kan for eksempel tilsette rosiner, hakkede nøtter eller sjokoladebiter.

squashmuffins5-001

Muffinsene er flotte til frokost, lunch, mellommåltid, eller som tilbehør til suppe eller kvelds. De er saftige, kompakte, mettende og nydelig med eller uten pålegg.

Glutenfrie squashmuffins – nok til ca 9 store eller 19 små muffins

Du trenger:
280g glutenfri melblanding*
1 ts gelatinpulver (kan sløyfes)**
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/4 ts kanel
1/3 ts kardemomme (kan sløyfes)
70g sukrin, daddel– eller kokossukker
en klype salt
1½ ts egg erstatter + 2 ss vann (blandes sammen)
1 hel squash, rives (ca 3,6 dl revet)***
1 ts sitronjuice
1 ss agave eller lønnesirup
3 dl valgfri melk
Valgfritt: Pisket egg til eggvask (gir gylden overflate)

Tips!
*Mer proteiner? Bytt ut 10-20g (ca 1-2 ss) av melblandingen med proteinpulver. Jeg anbefaler casein, whey eller bakeprotein.
**Glutenfri bakst har en tendens til å smule. For å foebygge dette kan du tilsette 1ss gelatin. Sløyfes om du ønsker å lage veganske muffins.
**Du kan bytte alt eller deler av squashen ut med gulrot. Det gjør seg med litt farger! 🙂squashmuffins3

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle. Bland alt det våte i en annen bolle. Bland sammen vått og tørt. Ikke rør for mye, bare vend alt sammen. Fordel røren i godt smurte muffinsformer eller silikonformer. Stek i 20-25 minutter. La muffinsene avkjøles helt, eller i ca 15 minutter, i formene før du tar dem ut. Avkjøl helt på rist.

De kan brukes både som rundstykker og som muffins. Du bestemmer jo selv hvor søte du vil ha dem. Nyt med salt eller søtt pålegg. Jeg rev av biter og dyppet dem i hjemmelaget blomkålsuppe. Suksess! 😀

squashmuffins4

Q: Har du smakt squashmuffins før? Fristet disse?Takk for at leser bloggen!


12 thoughts on “Diettvennlige Squashmuffins

Legg gjerne igjen en kommentar! :D