Dobbel sjokolade fudge med mango is og marshmallows – Steg for steg i bilder

Hei hei! Riktig god ny uke verdens beste lesere! Her skinner solen og snøen smelter for fullt! Er ikke det god nok grunn til å smile skal du idag få en av mine favoritt oppskrifter. Jeg har hittil ikke møtt noen som ikke liker denne godbiten. Som overskriften avslører er dette en Dobbel Sjokoladefudge. Det vil si at den inneholder to typer sjokolade, en lys og en mørk. Akkkurat som ikke det var nok er godbiten også fylt med vaniljeis, mangokuber og marshmallow.

Det høres kanskje vanvittig komplisert ut,men den inneholder bare 5 hovedingredienser. Den kan også varieres etter dine diettønsker. Her får du oppskriften og steg for steg i bilder slik at du også kan imponere gjester eller deg selv med deilig sjokoladefudge.

Du trenger:

200g sjokolade
200g hvit sjokolade
190g is (vaniljesmak)
20g vikingmelk/fløte*
60g frosne mango kuber
20g Marshmallow

Du kan bruke den sjokoladen du selv ønsker. Det vil si at du kan bruke melkesjokolade, mørk sjokolade, vegansk sjokolade eller raw sjokolade. Det samme gjelder type vanilje is. *Jeg bruker vikingmelk,men du kan bruke fullfett kokosmelk, soya- eller risfløte. Det er da en fordel at du reduserer fløten litt for å fjerne noe av vannet, slik at den blir tykkere. Det er ikke et must,men gir ett diggere resultat. For en raw variant kan du bruke tykk nøttemelk av hvite nøtter. Det er helt opp til deg. Jeg bruker  disse veganske marshmallowene i oppskriften.

Nyttige oppskrifter:

Slik lager du Dobbel sjokolade fudge med mango is og marshmallows :

Varm vaniljeisen i en kasserolle over svak til middels varme, eller i vannbad til den smelter.

Tilsett den mørke sjokoladen og smelt den. Tilsett vikingmelk, eller kokosmelk/fløte variant.Rør sammen med en slikkepott.

Dekk en form med bakepapir. Min form er 21.5cm horisontal,16cm vertikal og er 2.3cm dyp. Hell over sjokoladeblandingen. Fordel frossen mango og marshmallows over.

Smelt den hvite sjokoladen, gjerne i vannbad. (Ja det er lov å slikke på slikkepotten etterpå). 😉

Hell den hvite sjokoladen over mangoen og marshmallowsen. Fordel.

Avkjøl formen i fryseren i ca 3 timer til herligheten har stivnet. Skjer opp din hjemmelagde dobble sjokoladefudge i passende biter.

 Server. Nyt etter alle kunstens regler.  Var det ikke enklere en du hadde trodd? 😀 Nydelig luksus, som alle vil like!

Q: Så det godt ut? Fikk du lyst å lage?

 


20 thoughts on “Dobbel sjokolade fudge med mango is og marshmallows – Steg for steg i bilder

 1. Ja det er sukker i marshmellowsen, laktose kan det være om du velger melkebasert fløte etc og fruktose i mangoen. Sjokoladen bestemmer du selv og den kan være sukkerfri. Og frøken, jeg lover deg at du ikek dør av sukkeret i denne.

 2. Dette så utrolig godt ut! Må prøves 🙂 Hvilken størrelse er det på formen du brukte? og må restene oppbevares i fryser?

 3. Det spørs HELT hvordan sjokolade du bruker. Raw sjokolade smelter fort i romtemp feks. Fudge laget med vanlig sjokolade kan være i romtemp,men siden den inneholder frukt synes jeg personlig det er best å oppbevare den i kjøleskapet. 🙂

 4. Gud så kreativt og enkelt! du er alltid så kreativ, hvor henter du inspirasjon fra? 🙂

 5. Du har overgått deg selv! Det så helt fantastisk ut! Nå har ikke jeg smakt, me det er sikkert kjempegodt.. men jeg hadde nok ikke hatt gpdt av å spise så mange.. hadde jeg lagd den panna der så hadde den vært bort rimelig fort, håper du har noen å dele med (noen veldig heldige i såfall;) Ha en fin dag:)

 6. Så helt utrolig godt ut!

  Jeg har forresten laget Paleo nøttebrødet ditt, det smuldret litt, men var veldig godt! Litt for søtt, tror jeg godt kunne ha tatt litt mindre honning i, men det var min egen feil. Takk for oppskriften!

 7. Hvor søtt man liker det er jo litt smak og behag også. Glutenfri bakst bruker å smuldre, du kan tilsette ett ekstra egg, elelr skjære tykke skiver 🙂 Bra du likte det 🙂

 8. Dette så bare så altfor godt ut!
  Du har en haug med oppskrifter som frister så altfor mye å lage, men så var det dette med å være amatør på kjøkkenet som meg… 😛

 9. Er mange oppskrifter, som denne, som er “steg for steg”. Les nøye gjennom oppskriften to ganger, mål opp alt du trenger og klargjør alt, så er det ganske så lett 🙂

 10. Åhhh, seriøst hvor detta frista!!! Jeg har nettopp spist middag og fik lyst på noe søtt- som dette 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D