Dødslei kroppsfikseringen

Ja, jeg er dødslei. Dødslei alt dette uendelige maset om kropp, vekt og utseende. Jeg er lei mas om sommerkroppen 2014 allerede etter sommeren 2013. Jeg er lei tynne jenter som ikke er fornøyde fordi de ikke har mageruter eller lav nok fettprosent. Lei jenter som hater seg selv, eller skulle ønske de hadde en annen kropp. Jeg er lei ukeblader, aviser og reklame som preker side opp og side ned om helse, sunnhet og slanking. Både de og reklamen forteller oss i bunn og grunn at vi ikke er bra nok slik som vi er. Om du bare kjøper dette ja, DA blir du pen da. Om du bare slanker deg, DA blir du lykkelig da. Nå i Januar er det ekstra mye mas.

Det er ikke nok å være frisk. Det er ikke nok å ha en kropp og et hode som funker. Jeg vet at mange heller ville vært syk enn “stygg” eller “feit”. Hvor i guds navn er logikken i det? Vi blir bombarderte fra alle kanter. På den ene siden har vi de som ser perfekte ut, og på den andre de som vil bli perfekte. De som vil bli perfekte er også veldig flinke å rakke ned på disse stakkars perfekte. Nevermind at perfekt bare er et menneskeskapt ord som det ikke finnes realiteter i.

Ja, jeg sier stakkars perfekte. Er det et stakkars menneske som ser tilsynelatende “perfekt” ut, er det også galt. Det vil alltid være noen der ute som forteller vedkomne at de ikke er pen nok, tynn nok, tykk nok, muskuløs nok osv. Det vil alltid være noen der som ikke unner deg det du har, eller det du har oppnådd. Det vil også alltid være noen som vil være annerledes og enn det de er. Alle vil være “bedre”. Finner de ikke noe å rakke ned på utseendemessig skal du være helt sikker på at de vil rakke ned på det på innsiden. Ja, for ingen skal være perfekte – vi skal bare prøve å bli det.

Jeg har vært “for tynn” og “for tykk” i andres øyne. Folk er veldig flinke å fortelle hva de mener, og hva som ikke er bra nok. De sier det naturligvis ikke det til meg personlig. Jeg får oftest høre av andre at “andre har sagt..” Ja, for alle har en mening. Det er en av grunnene til at jeg ikke poster så mange bilder av meg selv i innleggene mine. Jeg kunne godt tatt bilder hver dag av bicep flexen, magen, “dagsformen” osv. Det ville garantert økt interessen for bloggen min, for mange er jo så fikserte rundt andres utseende. På kjøpet ville jeg dessverre fått meninger – og gjerne et knippe troll som preker om hva de mener er rett og galt, eller hvordan jeg burde se ut. Hvorfor skal jeg utsette meg for det på en daglig basis? Nei, da vil jeg heller ha dere trofaste hyggelige lesere som bryr dere mer om oppskriftene og skravlingen min – enn om utseendet.http://carleighnoel.files.wordpress.com/2012/04/424516_328518090528571_100001111498536_829227_1585436369_n.jpg

Jeg går visst i min egen lille boble, for jeg er fornøyd med meg selv uansett kommentarer. Jeg erkjenner jo at jeg ser ut som jeg gjør, og javisst kan det såre om noen sier noe negativt, men det ødelegger ikke mitt eget selvbilde. Jeg setter ikke min verdi som menneske på hvordan jeg ser ut. Jeg vet at jeg uansett er et fantastisk og unikt menneske. Jeg vet at jeg har en funksjonell kropp, et hjerte som slår, en hjerne som funker og lunger puster. Jeg har det bra og er glad, enten jeg er tynn som en strek eller har litt former. Jeg ser uansett bra ut i mine egne øyne. Er det ikke det som teller? Det er jo din kropp, ikke andres.

Jeg skal være den første til å erkjenne at jeg både har celluliter, strekkmerker og en valk her og der, men so what? Gjør det liksom noe? Hindrer det meg på noen måte i det daglige? Står jeg å ser meg i speilet å tenker “æsj?” – Oh, HELL NO. Jo flere speil jo bedre. I dag sto jeg på badet.. Det er et sitat av Arnold Schwarzenegger som sier; “If It Jiggles, It’s fat.”.

Med det sitatet i minnet snudde jeg meg mot speilet og ristet løs. Det var ikke noe annet enn fett tydeligvis. Haha. Og slik skal det jo være. Vi er jo KVINNER FFS. Når ble det egentlig regel at vi kvinner skulle ha muskelmasse og fettprosent som en mann? Jeg tror visse bør ta seg et studie i humanbiologi. Noe av østrogenet (kvinnelig kjønnshormon) produseres jo i fettet, og det kan fucke opp både menssyklus og det som verre er å presse fettprosenten ned på “mannenivå”. Hvorfor skulle vi ville det? Hvorfor ikke bare omfavne at vi  ikke bygger muskler og har lavere fettprosent slik menn naturlig har? Jeg oppfordrer dere alle til å stille dere på badet å riste i vei med glede! Så heldige vi er som er friske!  Jiggle Jiggle Jiggle Jiggle Jiggle YEAH!

Jeg tror vi i Norge har det alt for godt. Vi har det så godt at vi ikke har bedre å gjøre enn å rakke ned på andre – og oss selv. Vi er misunnelige. Vi unner ikke andre fremgang og suksess. Vi synes ikke vi selv er bra nok. Vi praktiserer Janteloven daglig enten vi er bevisst på det eller ikke.

Vi skuler bort på “hun derre” som har kjempe mye muskler å hvisker og tisker om steroider. Er det ikke mer sannsynlig at hun har bygd kropp systematisk i årevis og levd på et komplementerende kostholds regime? Hun jenta som er mye tynnere enn deg, er det ikke mer sannsynlig at hun alltid har vært tynn, eller at hun for eksempel har hadd et dødsfall i familien som har ført til at matlysten ikke har vært på topp, enn at hun prøver å slanke seg eller har anoreksi? Er det uansett ikke folks egen sak hvordan dem ser ut? Må man bry seg så mye om andres folks skall? Ja, for kroppen er et slags skall. Inni er vi jo alle høvelig like. Selvfølgelig, det er lov å spørre en person som ser dirkete syk ut om vedkomne har det bra. Det er lov å bry seg, men det er forskjell på omsorg, og nysgjerrighet og sladder.

Det hadde vell vært aller best om alle kom i samme form, størrelse, hudfarge, fettprosent og hårfarge. Da kunne alle være like å vi måtte finne noe annet å fiksere på. Kanskje vi hadde brydd oss mer om hva som var på innsiden da? Hvem vet.

Jeg skulle bare ønske at alle kunne ta et stort steg tilbake. Være takknemlig for det man har og hvordan man ser ut. Å omfavne seg selv. Ja, å elske seg selv. Jeg skulle ønske folk hadde brukt like mye tid og energi på å være glad i seg selv, som å rakke ned på seg selv og andre.

Still deg i speilet og se på deg selv med øynene til noen som virkelig elsker deg. Det kan for eksempel være en besteforelder, forelder eller venn. Hva ser du? Håper dette lille innlegget kan være en liten øyneåpner. Du er elsket og du er bra nok!

Stor klem fra perfekt uperfekte Liller :*


18 thoughts on “Dødslei kroppsfikseringen

 1. Du er så flink til å uttrykke deg med riktige og gode ord. Du er veldig sterk, klok og reflektert og eg ser opp til deg, det skal du ha 🙂
  Ha ei fin helg videre og stå på 🙂

 2. Veldig fint innlegg Liller, og det traff meg rett i akillesen (og i hjerteroten) altså! Jeg har ikke postet bilder av meg selv på bloggen min helt inntil et par minutter siden…så leste jeg dette, hah!
  Jeg har gode dage og flere dårlige dager dessverre, men jeg har godkjent meg selv som den personen jeg er. Hadde jeg ikke vært meg selv, så ville jeg ikke kjent alle de fantastiske menneskene som jeg kjenner nå, inkludert hun som trykker på tastaturet i skrivende stund. Det er tross alt en selv som må leve med en hele livet, broker mye unaturlig energy på og bekymre seg, eller kanskje presse seg på usunne nivåer.

  Grunnen til at jeg postet et innlegg med et bilde av meg selv, var rett og slett bare for og si hei til de som leser, kan tro det var vanskelig og plukke ut bilder, meeen det gikk til slutt, selv om det var mest lugg 😛 Syns selv det er hyggelig og se hvem som star bak bloggen, uansett hvordan de ser ut 😀

  Tar kanskje en pitteliten studn før jeg tør og jiggle, men det høres fornøyelig ut, selv har jeg en tendens til og lage grimaser når jeg pusser tenner og lignende, tror det er en slags mate og mine meg på og ta meg litt mindre selvhøytidelig 😛

  x

 3. Takk for dette innlegget. Det var AKKURAT noe sånt jeg trengte å lese i dag. Har en litt dårlig periode for tiden, så det du skrev her var virkelig til hjelp på humøret mitt på en tung dag som i dag. Så takk! 🙂

 4. FANTASTISK Liller 🙂
  dette trenger flere.
  jeg er jo som du vet veldig syk fortiden og jeg skulle gjerne byttet syk mot tykk og frisk for jeg har det virkelig ikke bra.
  savner kroppen min som funket. for det er jo det kroppen er her for at vi skal kunen gjøre det vi ønsker oppnå målene våre være friske og fine.
  heller enn å hige etter en kropp som i bladnene

  <3 du er best

 5. Hei!! Tusen takk for kommentar på siden min! 🙂 Fy søren, så rett du har her.. Eg er en av dei som ikkje klarer å vere fornøgd, og eg streber etter en annen kropp.. Eller ikkje en annen kropp da, men annen fasong og form kanskje…;) Men du har så rett, så rett!!!

 6. Et viktig innlegg. Takk og lov for at noen tar opp dette. Jeg er så enig, så enig.

 7. Flott skrevet Liller! 🙂 Veldig enig med deg. Tenk så flott å ha en frisk og velfungerende kropp. Etter at jeg fødte verdens nydeligste sønn har mitt tankemønster endret seg. Kvinnekroppen er jo helt fantastisk! Hurra for oss kvinner! 🙂

 8. Dette var utrolig interessant å lese. Jeg kom hit via ei venninne som hadde delt dette innlegget og jeg fikk lyst til å lese det. Du skriver mye bra og prøver å hjelpe oss på rett spor og får frem akkurat hvordan vi oppfører oss i dag. Dette er helt klart en øyneåpner!

 9. Fantastisk innlegg! Endelig fokus på rett sted! Tusen takk!

  “Så heldige vi er som er friske!”

Legg gjerne igjen en kommentar! :D