Ekstremt enkel No-bake snickers kake med 5 ingredienser

Snickers sjokolade, eller snickers is for den del er en av mine sjokoladefavoritter. Snickers kake er en himmelsk kake som har blitt inspirert av sjokoladen. Deilige lag av kjeks, karamell, peanøtter og sjokolade. Kaken må være verdens enkleste å sette sammen, og den kan lages en dag eller to i forveien. Perfekt til å servere eller ha med i selskap. Den er og blir en vinner hos alle! Om du vil kan den pyntes med skiver av ekte snickers sjokolade 😉 Skal det være så skal det være! Idag har typen bursdag, så da passet det jo bra!
snixkerskake2

Snickers kake
Bruker en springform kake på 28 cm
300 g gode kjeks (jeg bruker denne typen)
150 g smør, margarin, kokossmør, vegansk alternativ
2 bokser sukret kondensert melk(innvandrerbutikk)
200 g salte peanøtter
100 g  melkesjokolade , eller mørk/hvit sjokoladesnickerskake3

Slik lager du snickers kaken!

1. Bunn: Smuldre opp eller mal kjeksen. Bland med mykt smør. Press denne deigen ned i en bakepapirkledd og smurt springform.

2. a) Kok melkekaramell: Kjøp søtet kondensert melk, ikke Vikingmelk, i en innvandrerbutikk. Kok opp en kjele vann og legg boksen, uåpnet, opp i vannet og la den ligge og koke i ca 1,5 – 2 timer. Ta opp og avkjøl. Når den åpnes er karamellen klar!

Du kan bruke samme teknikk med en boks kokoskrem eller vikingmelk. Bland den ferdige kokoskaramellen med lønnesirup eller annen søtning. Steviadråper i smaken toffe er genial som smakstilsetter. Den får du her. Karamellen blir noe lysere enn vanlig melke- eller fløtekaramell.

b) eller Melkefri karamell: Om du ikke får tak i søtet, kondensert melk eller vikingmelk, eller bare vil ha en melkefri karamell. Kok opp 2 bokser kokosmelk i en kasserolle med 250g kokossukker. Tilsett 1/2 ts salt og 1-2 ts vanilje ekstrakt. Småkok i ca 30 minutter under omrøring til du får karamell. Karamellen vil tykne litt når den avkjøles.

3. Klargjør toppingen: Skyll de salte peanøttene i vann. Tørk og rist peanøttene i en panne og avkjøl. Er du stor fan av kombinasjonen salt og søtt (feks i smash) så kan du godt bruke de salte peanøttene som de er. Riv sjokoladen(e).

4. Sett sammen kaken: Hell melkekaramellen over kjeksbunnen. Dryss over med peanøtter og rever sjokolade. Avkjøl i kjøleskapet.

snickerskake

Server den herlige snickers kaken! Ønsker du helt perfekte rene stykker kan du holde kniven under veldig varmt rennende vann før du skal skjære stykker. 😉 Håper det smaker! 😀

Q: Har du smakt snickerskake? Så denne varianten god ut? 😀Takk for at leser bloggen!


13 thoughts on “Ekstremt enkel No-bake snickers kake med 5 ingredienser

  1. Tenkte å lage denne inne konfirmasjon, er den mulig å fryses? Så super ut!

  2. Rester an helt sikkert fryses, men jeg anbefaler å lage den en dag eller to i forveien før servering i konfirmasjonen, så slipper du å stresse med det dagen før 😉

Legg gjerne igjen en kommentar! :D