Enkel og kjapp dessert: Iskrem med rødvinssaus

He-hey! God Fredda`! I går ettermiddag ble hele byen mørklagt på grunn av strømbrudd. Typen har smittet meg med influensa, så der satt jeg i sofaen med masse stearinlys og tynte pcn for batteri mens jeg så på en Tv-serie. “Revenge” om noen lurte. Noen som har sett det? Andre som er forkjølt eller influensisk?

I dag skal du få oppskrift på en enkel hverdagsdessert. Den passer forsåvidt også etter trening eller som kveldskos. Is med appelsin og rødvinssaus. Yeah, perfekt for vinelskere. Du kan godt bruke alkoholfri altså!

Er du ikke glad i vin kan den byttes ut med drue- eller granateple juice. Sausen kan lages ferdig en dag eller to i forveien slik at du enkelt kan sette sammen denne desserten. Is kan du kjøpe eller lage selv og fryse slik at den er klar til bruk. Her er noen is oppskrifter til inspirasjon:

Paelo kokosis med vaniljefrø

Raw vaniljeis av cashewnøtter

Sunn hverdagsis med èn ingrediens + 17 variasjoner!

Hverdagslig eggehvite is

Du kan bruke både bær is som jordbæris, sjokoladeis og vaniljeis til denne sausen. Jeg vil anbefale vaniljeis slik at sausen kommer til sin rett.enkeldessert2

Is med rødvinssaus

2 dl rødvin (kan godt være alkoholfri)
1 dl druejuice
steviadråper etter smak
1 ts maisenna eller potetmel
appelsin – etter ønske
vanilje is

Tips: Appelsinfileter: Skjær av bunn og topp på appelsinen, og skjer av sidene nedover fra toppen rundt sidene. Skjer så ut fileter med en skarp kniv. Bruk hele eller skjer i to.

Slik lager du sausen:

Hell rødvin og juice i en kasserolle på lav varme. Her kan du tilsette krydder som kardemomme eller kanel om ønskelig, eller en vaniljestang eller appelsinskallet. Kok ned (reduser) til ca 1/3. Ta ut evt krydder og skall. Sil væsken om nødvendig.
Sett tilbake på varmen. Smak til med stevia. Rør ut maisenna i 2 ts vann og pisk inn vin blandingen. Massen vil tykne. Server varm eller avkjølt.

Legg iskuler og appelsin i en dessertskål og hell saus over. Håper det smaker. 😉

Siden strømmen gikk, og jeg ikke ante hvor lenge den ble borte, satte jeg til livs vanilje isen i fryseren. Bare gi meg en unnskyldning liksom.. Den kunne jo smelte..^^..og is lindrer en sår hals. 😉

Jeg må si at kombinasjonen is, rødvinssaus og stearinlys var en vinner. Strømmen kom heldigvis tilbake etter et par timer, men det var jo egentlig koselig så lenge det varte. Er du flink å tenne stearinlys på mørke kvelder? 🙂 Smakt dessert saus med rødvin før?Takk for at du leser bloggen min! <3


7 thoughts on “Enkel og kjapp dessert: Iskrem med rødvinssaus

  1. Hei Liller! Ikke være syk, vel. Jeg sender masse gode tanker til deg, mens jeg ler høyt av den morsomme videoen under. Det kunne så lett ha vært meg også nemlig. Utrolig bra.

    Stor klem til deg.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D