Enkel Gresskarsuppe

Hei! Riktig god kveld i stua! Har dere hadd en fin helg? Det har “som vanlig” vært en rolig helg her. Fredagskvelden ble det sofakos med kjæresten og Breaking bad. Lørdagen var vi ute på restaurant å spiste med svigers. Koselig! Idag har jeg gjort fint lite. Skikkelig Søndagsmodus med klesvask og tv serier.

Idag kan jeg friste med en hjemmelaget super enkel gresskarsuppe. Det er jo tross alt “Meatfree Monday” i morgen, og vi er i gresskar måneden Oktober. Du kan bruke ferdig kokt gresskar til denne suppen som da bare tar 5 minutter å lage. Suppen kan lages lavkarbo, melkefri, melfri, vegansk eller paleo. Tilpass etter behov! gresskarsuppe2 Til 2 trenger du:
ca 200g gresskar
2.2,5 dl valgfri melk, feks kokosmelk eller soyamelk
1/2 ts god buljong
salt etter smak
1-2 ss valgfri fløte, feks soyafløte

Ta bort skall og frø fra gresskaret. Damp eller kok. Blend sammen det kokte gresskaret med melk og buljong. Bruk mindre melk om du vil ha en tykkere suppe, og mer for en tynnere. Du kan også gjøre suppen tykkere ved å tilsette 1-2 ss valgfritt mel.
Smak til med salt og en fløteskvett. Server med krutonger, brødskiver eller ristede gresskarfrø. Smaker også godt med stekt løk til. 🙂

gresskarsuppe

Håper det smaker! En frisk og fyldig gresskarsuppe på 1-2-3! Ønsker deg en fin kveld og kommende ny uke! Har du smakt gresskarsuppe før? Så den god ut?


11 thoughts on “Enkel Gresskarsuppe

  1. Har aldri testet gresskar, men har alltid hatt lyst til å prøve det. Har sett utrolig mange fristende oppskrifter, og hørt utrolig mye positivt om det! 🙂 Enten som mos i grøter og sunn bakst, men også som suppe, paier eller bare ovnsbakt. Det ser i alle fall veldig appetittvekkende ut… Kanskje noe å kjøpe neste gang jeg er på butikken (?)

    🙂

  2. Det er veldig anvendelig ja 😀 Elsker fargen. Det er faktisk kjempegodt kokt eller stekt, blandet med lønnesirup og kanel! 🙂 De har det på større butikker eller innvandrerbutikker 🙂

  3. Nam nam! Ser nyyydelig ut! <3
    Har du funnet gresskarpure på boks noe sted? Jeg har lest at det brukes i mange oppskrifter, men ikke funnet det selv ennå.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D