Enkel og god – oppskrift på sunn naturlig energi bar

Hei hei! I går fløy jeg til Stavanger på helgekurs. Før jeg dro lagde jeg disse sunne energi barene som jeg har knasket på, og spist opp alt for raskt… Hehe.. Energi barer er jo bare så kjekt å bare hive i seg på farten eller ha med seg om man vet det kan bli lenge mellom måltidene.

Det blir ofte en dyr affære om man skal kjøpe energi barer hele dagen, og det å gå lenge uten energi er ikke noe stas. Du kan spare en del ved å kjøpe energi barer på nett, noe jeg også gjør, men aller billigst, og ferskest, er å lage selv.

I dag skal du få oppskriften på en helt naturlig energi bar med ingredienser du finner på alle dagligvarebutikker. Barene er uten tilsatt sukker, egg og melk. De kan lett lages glutenfri. Flott når man er på farta, mellom måltider, som snacks eller på tur.

 Naturige energibarer

5 dl valgfrie nøtter*
5 dl valgfri tørket frukt
135g Havregryn (gf eller vanlig)
3 bananer
Litt kanel
ca 90-100g sesammel, eller annet mel*
Sesamfrø til pynt

*Bruk mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, macadamia nøtter, valnøtter osv. Du kan også prøve andre frø som pinjekjerner eller solsikkefrø. **Sesamfrø males til mel. Kan også bruke hele sesamfrø om du vil det.

energibar2
Den tørkede frukten jeg valgte å bruke var dadler, aprikoser, rosiner og tørkede tranebær. Vil du ha mer syrlighet kan du prøve tørkede tyttebær eller aprikos. Ta det du har og liker.

energibar1

Kjør nøttene i en food prosessor. Tilsett tørket frukt. Har du ikke food prosessor eller blender kan du hakke alt veldig godt sammen på en stor fjøl.

energibar 4

Mos tre bananer godt med gaffel. Bland den hakkede nøtt- og fruktblandingen med finmost banan. Bare bruk food prosessor om du har det. Bland så inn havregryn og mel. Juster konsistensen ved å legge til mel og sesamfrø,evt nøttesmør eller litt vann/juice om du synes blandigen er alt for tørr.

Dekk en ildfast form med bakepapir eller smør den godt. Jeg bruker en rektangulær form. Press ned blandingen med fuktede fingre. Topp med sesamfrø. Stek i ovnen i ca 40 min på 175 grader.

energibar6

Du må ikke nødvendigvis ha en form, du kan godt forme massen på et smurt eller bakepepirkledd stekebrett.

energibar5

Avkjøl og skjær i passende barer! 🙂

energibar100% naturlig energi bar med et spekter av frukt og nøtter. Barene gir langsomme karbohydrater, mettende planteprotein og et spekter av fettsyrer. Perfekt å gomle på! 🙂

Håper dere har hadd en flott helg så langt. 🙂 Jeg har kurs og en påfølgende test på Søndagen, så kryss fingrene! 😉 Returen blir på Mandag formiddag. Stikk innom for min meatfree Monday oppskrift! :*  Xoxo

Takk for at leser bloggen!


7 thoughts on “Enkel og god – oppskrift på sunn naturlig energi bar

  1. Mmmm bananbrød energi bar 😀 Hørtes deilig ut 😀 Jeg laget noe lignende forrige uke faktisk, utrolig enkelt og fantastisk godt 😀

    Takk for enda mer inspirasjon 🙂 x

  2. Ser ut som en veldig flott oppskrift, barene ser helt utrolig gode ut!

    Jeg lurte litt på noe, jeg husker du har skrevet om dette med heving av toll grensen, vet du noe mer om dette nå?

  3. Denne gleder eg meg til å prøve ut. Men kor lenge kan du ha dei oppbevart, og er det best å oppbevare dei i kjøleskapet?

  4. Jeg har ikke prøvd å ha dem oppbevart lengre enn noen dager, men vil tro dem holder i en uke. Mulig du kan fryse dem. Jeg oppbevarer mine i en lufttett boks. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D