Enkel og god terte med kjeksbunn, sjokoladefyll og krem

Hei hei! God dag alle sammen! I dag skal dere få oppskriften på en enkel og god terte. Terten har en enkel kjeksbunn, et kremet fyll med sjokolade og på toppen er det pyntet med krem.
kokoskake

Terte med kjeksbunn, sjokoladefyll og krem – Nok til 8 stk

1 boks (4 dl) fullfett kokosmelk
1 dl valgfri fløte
40g sukrin
3 1/2 ss maisenna
230g sjokolade
1/2 ts muskat, pepperkakekrydder, kanel eller kardemomme
Noen dåper vanilje essens eller litt vanilje ekstrakt

Bunn:
50g smør eller margarin
200g kjeks

Pynt:
2 dl piskbar fløte
1 ss sukrin
Ferske sitronblader eller mynte

Tips: Gjør terten glutenfri ved å bruke glutenfrie kjeks. Ønsker du en vegansk kake bytter du smør med plante margarin og melkefri sjokolade. Bruk også piskbar vegansk fløte som soyafløte eller havrefløte.

Slik lager du terten:
1. Lag bunnen: Legg kjeksen i en plastpose og knus med en kjevle til finmalte smuler. Bland sammen den pulveriserte kjeksen med mykt smør eller vegansk alternativ til smør. Press på plass i en smurt form og avkjøl i kjøleskapet ca en time. Jeg bruker en form med diameter 25cm x dybde 5cm.

2. Bland kokosmelk, fløte og sukrin i en kasserolle og pisk inn maisennaen. Varm opp på lav varme. Rør i blandingen. Den vil tykne etter hvert.

3. Finhakk sjokolade og smelt i vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen til maisennablandingen. Smak til med krydder/vanilje om ønskelig.

4. Ta bunnen ut av kjøleskapet og hell 1/3 av sjokoladeblandingen over. Sett i fryseren i 15 minutter. Hell så over resten av blandingen. Avkjøl i kjøleskap i en time før terten fjernes fra formen. Kaken kan også lages en eller to dager før servering og pyntes når du skal servere den.

5. Pynt: Pisk sukrin og fløte til krem. Pynt terten med kremen, gjerne med en sprutepose og tut. Du kan i tillegg pynte med sitronmelisse eller mynte, sjokolade eller revet kokos.

Håper det smaker 🙂 Ønsker dere alle en kjempefin helg <3


Legg gjerne igjen en kommentar! :D