Enkelt, raskt og godt: Ekte sjokolade mousse og dadler med yoghurt og proteinfyll

Hei! God helg kjære lesere! I dag skal du få tips til to veldig enkle og ikke minst nydelige godsaker som du kan kose deg med i helga eller til uka. De passer like godt som mellommåltid, som rundt trening eller til kveldskosen. Begge kan lages på 5-10 minutter og inneholder få ingredienser. Perfekt når man får lyst på noe godt. Begge er uten korn, gluten og egg, og kan lages sukkerfri, melkefri og vegansk ved å bruke passende produkter.

Først ut er en kjempe enkel sjokolade mousse med kun to hovedingredienser: mørk sjokolade og tofu.

Ekte sjokolademousse – Du trenger:

110g sjokolade, gjerne med mer enn 70% kakao
300g silke tofu
Valgfritt: Søtning etter smakektesjokolademossemedtofu

Smelt sjokoladen i vannbad. Blend tofuen i en blender eller lignende til du får en kremet konsistens. Mens maskinen går, tilsett den smeltede sjokoladen. Søt etter ønske. Hell over i skåler. Nyt med det samme eller avkjøl i kjøleskap. Moussen vil bli fastere når den blir avkjølt. Pynt etter ønske, feks med hakkede nøtter. Jeg har brukt macadamia.

Neste godbit er daddelgodt fylt med yoghurt og proteinpulver. Jeg har laget noe lignende her. Har du ikke proteinpulver kan du bruke sukrinmelis og noen dråper vanilje essens eller ekstrakt.

Dadler med yoghurt og proteinfyll – Du trenger:

Dadler
Gresk yoghurt, eller annen tykk yoghurt (kan være soya for en vegansk variant).
Proteinpulver, med vaniljesmak
Valgfritt: Søtning etter smak

Bland sammen yoghurt med proteinpulver til du får en kremet konsistens. Smak til med søtt. Del dadlene og ta ut steinen. Fyll dadlene med proteinfyllet med en kremsprøyte. Pynt etter ønske. Her med pistasjenøtter og skoldede mandler.

daddel24

Lager du ofte sjokolademousse eller fylte dadler? Fristet disse?

Ønsker dere en fortsatt fin helg! :*Takk for at du leser bloggen min! <3


2 thoughts on “Enkelt, raskt og godt: Ekte sjokolade mousse og dadler med yoghurt og proteinfyll

  1. Disse så kjempegode ut! Særlig moussen, har sett så mange har begynt og bruke tofu i diverse desserter og jeg kan tenke meg at det gir kaken en god og kremet konsistens 😀 Mmmm!

    Dadlene var fiffige også, så lurt og røre inn litt søtt proteinpulver 🙂 God helg til deg! x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D