Enkle glutenfrie scones og mine påleggsfavoritter

Hei hei! riktig god Mandag alle sammen!! 😀 I dag skal du få oppskriften på glutenfrie scones. Det er lenge siden sist gitt. Tidligere scones oppskrifter kan du skjekke ut her.  😀 rismelscones3Scones er et slags rundstykke laget med bakepulver i stedet for gjær. Disse er laget med rismel, og søtet med honning. Siden de ikke skal heves sparer du mye tid i forhold til vablige rundstykker. Scones er virkelig nydelig med favorittpålegget ditt, og en slager å servere til frokost, “Afternoon tea”, eller helgens brunch. rismelscones1

Rismelscones Du trenger:
500g rismel
2 ss bakepulver
50g honning
en klype salt
50g kokosolje eller smør
2 egg, romtemperert
3 dl valgfri melk, romtemperert

Bytteliste: Mulig rismelet kan byttes med glutenfri melbanding. Honning kan byttes med andre typer sirup, feks lønnesirup. Kokosolje kan byttes med smør.

Bland sammen rismel, bakepulver og salt.rismelscones2 Bland inn terninger av kokosolje. Jeg bruker bare fingrene. Smul kokosoljen i melet. Pisk sammen egg og melk, og tilsett honning. Du kan bruke flytende honning, eller smelte honningen din litt om den er stiv. Bland så alt sammen til en jevn deig.rismelscones4

Strekk, klapp eller kjevl deigen til en tykkelse på ca 3 cm. Stikk ut scones. Jeg fikk 13 scones på ca 6cm i diameter og en høyde på ca 3 cm. Sett på en bakepapirkledd stekeplate. Stek på 190 grader i ca 12 minutter.rismelscones

Avkjøl. Nyt dine nydelige scones med ønsket pålegg.rismelscones7 Mine favoritt pålegg på scones:

rismelscones6

Scones smaker best nystekt, men disse kan fryses og raskt varmes opp i ovnen. Kanskje blir det scones til frokost eller kvelds på deg i morgen? 😀 Ønsker deg en kjempefin dag! <3Takk for at du leser bloggen min! <3


4 thoughts on “Enkle glutenfrie scones og mine påleggsfavoritter

  1. Disse så veldig gode ut. Er lenge siden eg har spist scones nå, og det er jo helt rett – det er mye enklere å lage enn rundstykker. Tror jeg skal prøve meg litt fram med annet mel i jeg, siden jeg ikke har rismel akkurat nå.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D