Enkle søtpotetfrites

Hei hopp! Enkle og gode søtpotet frites er nydelig tilbehør til middagsmat som for eksempel burger (søtpotetburger). Fargen er lekker og smaken nydelig. Den perfekte frites har etter min mening en sprø overflate og er myk inni. Nam nam..!
sopotet1

Til søtpotet frites trenger du:
1 medium søtpotet
salt
Paprika krydder (gjerne røkt)
Tørket hakket hvitløk eller løkpulver
pepper
1-2 ts ekstra virgin olivenolje

Slik lager du søtpotet frites:

Vask søtpoteten med vann. Skjær søtpoteten til mer eller mindre tynne strimler. Skallet kan godt være på.
Legg strimlene i kaldt vann, ca 45 minutter. Drener vannet og skyll strimlene. Tørk strimlene, feks med en ren kjøkkenhåndduk.
Forvarm ovnen til 220 grader. Legg strimlene i en brødpose. Ha i alt krydderet. Du kan også legge til andre urter eller krydder etter smak. Lukk posen tett med luft inni, og rist til krydderet dekker søtpotet strimlene.
sopotet2
Fordel strimlene på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 30 minutter, eller til du ser at strimlene er gyldne og sprø.
Server strimlene alene med ketchup eller som tilbehør. sopotet
Håper det smaker!


2 thoughts on “Enkle søtpotetfrites

  1. Hei hopp! I morgen blir det søtpotetfries, så nå var jeg bare innom igjen for å se hvordan du gjorde det. For dette er jo faktisk en hel oppskrift? Jeg skjønner ikke hvorfor du lar dem ligge så lenge i vann. Men jeg antar at du vet best, så nå gjør jeg det samme selv.

    God lørdag og god helg!

  2. Hei frøken! Håper jeg ikke er for sent ute med å svare deg! 😉 Når man legger potetene i kaldt vann er det for å fjerne overflødig stivelse fra utsiden av poteten. Stivelsen i poteten hindrer fuktigheten i poteten å komme ut, som gjør at det blir mer vann i poteten. Man ønsker jo en sprø frites, så da kan man legge dem i vann. Du kan preppe dem før og la dem ligge i det kalde vannet i opp til et døgn faktisk (i kjøleskap). Det vil også hjelpe slik at søtpotetfritsene ikke blir for mørke når de stekes. Husk å tørke potetbitene godt før steking.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D