Et pannekaketårn med gresskarpannekaker

Hey hey! Lei av gresskarholdige oppskrifter? Det var synd, for her kommer jaggu meg en til. 😉 Neida, I know you love it! I går kjøpte jeg to nye gresskar *høhø* Ja, det går unna! Jeg kommer nok til å kokkelere med gresskar ut Halloween.

I dag kan jeg friste dere med et tårn med gresskarpannekaker. Pannekakene er gode, mettende, og kan lages glutenfri og er uten melk. Gresskaret kan helt sikkert byttes ut med søtpotet, eller finmost banan om du ikke har gresskar.

pumpkinpannekaketårn1

Gresskarpannekaketårn

Du trenger:
200g gresskarmos
30g havregryn
25-30g valgfritt mel*
5 eggehviter**
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vanilje ekstrakt
2 ss kokosolje
Søtningsmiddel etter smak
Rosiner

*jeg brukte malte mandler, som gir  mer å tygge på. Du bruker den type mel du vil. Blir røren for tykk tar du i litt valgfri melk eller vann, og for tynn tar du i litt mer mel. **Du kan helt sikkert bruke 3 hele egg istedet om du vil det.

Slik steker du pannekakene:
1. Bland sammen alle ingrediensene i en blender.
2. Smør pannen og varm opp over lav varme.
3. Hell røre over i pannen ala store lapper/amerikanske pannekaker.
4. Dypp rosiner i røren.
5. vent til kantene løsner litt, eller toppen av satt seg, snu, vent i 1-2 min og legg over på en tallerken. Fortsett med resten av røra.

pumpkinpannekaketårn

Server pannekakene i høyden med godt pålegg. Jeg har blandet sammen peanøttsmør og tyrkisk yoghurt, og har en sviske på toppen. Du kan sikkert tilsette litt kanel eller kardemomme i røren om du vil det, men jeg synes de er gode som de er – med søte rosiner her og der.

Så det godt ut? Håper du får en fin Tirsdag! 😀Be G(O)OD


5 thoughts on “Et pannekaketårn med gresskarpannekaker

Legg gjerne igjen en kommentar! :D