Fiberrikt lavkarbo mandelbrød på 1-2-3

Hei hei! Gooood helg alle sammen! Jeg startet helgen på aller beste måte med en treningsøkt sammen med en venninne. Jeg hadde ingenting spesielt på treningsmenyen,men det endte opp med ellipse til oppvarming,styrke på rygg og litt sykkel til slutt. Det ble litt vasing på styrkedelen,men pytt. Det viktigste er ikke å vinne trene hardt og strukturert,men å delta? 😉

Anyway. Vi nordmenn elsker brødet vårt,gjør vi ikke? Vell. Vi gjorde i alle fall det helt til lavkarbo tsunamien skylte over landet og tok brødet med seg. Uansett kostholds filosofi må nystekt brød være det beste det går ann å legge pålegg på. Jeg sverger i alle fall fortsatt til brødskiva, men liker å variere kneipen med hjemmelaget mettende brødruter.

Her får dere oppskriften på et hverdagslig mandelbrød uten melkeprodukter og gjær. Brødet er lettlagd, lavkarbo, fiberrikt , sunt  og godt. Håper det faller i smak!

Du trenger:

3 egg*
0,5 dl matolje (jeg brukte Druekjerneolje)
90g mandelmel (evt malte mandler)
40g hvetekli (blendes til mel)
1/4 teskje natron eller 1/2 ts bakepulver

Valgfritt: en klype xhanthan gum eller 1/2 ts fiberhusk

Smakstilsettning:
+en klype salt eller sukrin
+urter,tørket tomat eller oliven for smak

*Jeg har ikke prøvd å bytte ut eggene i oppskriften,men det kan du prøve om du er allergisk. Prøv feks linfrømel utblandet i vann,eller No-egg tilsvarende 3 egg.

Slik lager du brødet:

Bland sammen det tørre i en bolle. Bland 3 egg og olje i en annen bolle. Tilsett det tørre til det våte og rør godt sammen.
Sett røren i kjøleskapet i 10-15 minutter for å svelle. Forvarm ovnen til 200 ℃ i mellomtiden. Hell røren på et bakepapirkledd stekebrett eller i en passende form. Stekes i 25-35 minutter alt etter hvor tykk den er
Avkjøl i formen og skjer i passende ruter.

Her ser du mandelbrød og en variasjon; kokosbrød. Kokosbrødet var et ekspiriment av orginaloppskriften. Det inneholder litt mindre mandelmel(60g),80g glutenfri melblanding, 20g kokosflak,30g kli og en dæsj kokosmelk istedet for oljen.  Du kan også prøve å variere oppskriften, for den er ganske basic.

Du kan feks prøve å bytte ut store deler av  de malte mandlene med revet kokos/kokosmel eller sesammel og bruke kokosolje eller tahini i den orginale oppskriften over.

Tykkelsen,utseendet og smaken vil variere litt etter hvilke ingredienser du bruker. Finn din favoritt!

Brødrutene brukes som de er eller deles i to. Nydelig som de er med alle typer pålegg. Spise du mye ost vil jeg anbefale å tilsette noen urter, tørkede tomater eller oliven i biter for å gi litt ekstra smak. Nam Nam 😀

Da gjenstår det bare å ønske dere en riktig god helg. Kanskje blir mandelbrødet å se på frokostbordet i helga? Stor klem fra Liller :*

 Q: Er du glad i brødmat? Favorittpålegg på nystekt brød? 🙂


16 thoughts on “Fiberrikt lavkarbo mandelbrød på 1-2-3

  1. Enig i at nystekt brød er utrolig godt! Jeg liker godt fårepølse, skinke&ost eller leverpostei som pålegg! Naaaamm 😀 Tror at jeg også må bake brød i helgen.
    God helg videre:)

  2. Å, det så nydelig ut- til stor inspirasjon, for egentlig er jeg en brødelsker;) Men kan man bytte ut hveteklien med noe annet (et eller annet glutenfritt) tror du?

  3. Pass på hva du anbefaler! Havrekli og havremel er IKKE glutenfritt. Kun ren glutenfri havre kan brukes i et glutenfritt kosthold.

    Riskli er derimot et godt tips 🙂

  4. Nei, det har du ikke. Var ikke meningen å være hard, beklager hvis du oppfattet det slik. Men personen over meg spurte om et glutenfritt alternativ til hvetekli. Og da er både havremel og havrekli glutenholdig. Kun det jeg ville opplyse om. Er fort gjort å rote seg bort hvis man er ny og ikke helt vet hva som er safe og ikke.

  5. Havremel kan lages ved å male glutenfrie havregryn. Det finnes glutenfri havrekli,men det må bestilles fra utlandet. 🙂 Det er fint at du opplyser,men jeg regner med at folk som virkelig ikke tåler gluten har satt seg inn i det. 🙂 :*

Legg gjerne igjen en kommentar! :D