Fitnesskake! Vaniljeprotein blondie med sjokoladetrekk

Hei hei! På tide med en ny fitnesskake! Dette er en vaniljeprotein blondie med sjokoladetrekk. En blondie er en lys brownie foressten. 🙂 Blondien er spekket med proteiner, fiber og litt karbohydrater. Brownien har en nydelig smak, og gir en god og langvarig metthetsfølelse. Perfekt for oss som liker å spise kaker i hverdagen!
Kaken er sukkerfri og glutenfri. Den kan leges nøttefri ved å sløyfe nøtter som pynt og bruke nøttefrie ingredienser(proteinpulver og sjokolade).

Vaniljeprotein blondie med sjokoladetrekk
55g kokosmel
90g havregryn eller mel
75g protein pulver ( jeg bruker bourbon vanilla)
ca 6 ss sukrin
1/2 ts bakepulver
52g kokosolje (gjerne med smørsmak), smeltet
1,2 dl fibersirup
1,2 dl valgfri melk
1 ts vanilje ekstrakt eller ca 1/3 ts vanilje essens
1 stort egg eller egg erstatter tilsvarende ett egg

Topping:
1 sjokoladeplate
Pynt, feks skivede mandler, hakkede nøtter eller revet kokos

Glasur i stedet for sjokolade på toppen?
ca 100g kremost
20g proteinpulver (vanilje)
1/2 ss kakao (om du vil ha sjokoladeglasur
1 eggehvite (kan søyfes)

Forberedelser: Om du bruker havregryn, blend dette til et fint mel i en tørr blender. Forvarm ovnen til 175 grader. Dekk en kakeform med bakepapir og smør papiret. Jeg bruker en firkantig form på ca 20 x 20 cm.

Slik lager du godbiten:
Bland sammen alt det tørre i en stor bolle. Smelt fibersirupen og kokosoljen sammen i en kasserolle. Tilsett valgfri melk, vanilje og egg. Tilsett det våte til det tørre og bland godt sammen til en jevn røre. Røren skal være så tykk at den dekker baksiden av en skje. Vurder om du skal tilsette mer søtning. Alle proteinpulver har litt ulik grad av sødme, og folk har ulike preferanser. Smak derfor til.

Hell røren i formen ved hjelp av en slikkepott. Stek i 35-40 minutter eller til kaken har satt seg. Ta formen ut av ovnen og avkjøl i formen på en rist i minst 30 minutter. Hell over smeltet sjokolade og valgfri pynt mens blondien enda er i formen. Avkjøl til sjokoladen har stivnet. Jeg har brukt skivede mandler.
SH380007

Skjær i stykker av ønsket størrelse.SH380003
Spis blondien som de er, eller varm dem i noen sekunder i mikroen. Nydelig! Håper det smaker! :*


Legg gjerne igjen en kommentar! :D