Fluffy blåbærpannekaker uten sukker

Hei hei! Veldig mange har spurt meg etter oppskriften på mine frokostpannekaker etter jeg har postet mang et pannekakefat på min instagram @lovelyliller.

sblåbær166

Jeg bruker egentlig ikke noe mål når jeg lager røren, jeg bare tar det på slump med de ingrediensene jeg har tilgjengelig. Jeg har liksom lagd dem så mange ganger at jeg vet sånn ca hva jeg har i og hvordan konsistensen på røra skal være for å henge sammen. Nå har jeg uansett tatt meg bryet med å måle opp ingrediensene slik at dere pannekakesultne også kan kose dere med deilige nystekte fluffy pannekaker. Jippi! 🙂

blåbær16

Pannekaker er det perfekte måltid spør du meg. Først og fremst så er det jo godt, og har en deilig konsistens. De inneholder dessuten et balansert innhold av proteiner, karbohydrater og fett. Alt man trenger for å ta fatt i en ny dag! 🙂 Man kan også velge og vrake i tilbehør slik at man aldri blir lei!

Her skal du få oppskriften på pannekaker med blåbær. Til 1 ulv eller 2 spurver trenger du:

1 stort egg, eller 2 små*
40g sukrin

75g rismel
75g mel**
1 1/2 ts bakepulver
1 klype fiberhusk (valgfritt)

150g smør, smeltes og avkjøles lett
1 ss valgfri melk

90g blåbær

*Ønsker du eggfrie pannekaker kan du prøve med No-egg eller linfrøegg(2 ss malte linfrø blandet ut i litt vann eller melk).

**Jeg bruker hvetemel, men har du allergier, issues eller er på en eller annen diett kan du bruke glutenfri melblanding, pannekakemix eller eksperimentere med andre mel alternativer. Du kan lese mer om alternativer til hvetemel her. Jeg anbefaler glutenfri pannekakemix av bokhvete eller havremel, men jeg synes hvetemel gir de mest fluffy pannekakene. Har du ingen allergier synes jeg absolutt du bør bruke det.

Slik lager du pannekakene:

Pisk egg og søtt til lys, luftig eggedosis. Bland rismel, mel, fiberhusk/psyllium husk og bakepulver i en bolle og tilsett det til eggedosisen.

blåbær11

Tilsett lett avkjølt smeltet valgfritt smør/margarin. Du kan helt sikkert bruke kokossmør eller melkefritt smør. Synes du røra er alt for tykk kan du spe med litt valgfri melk. Jeg brukte soyamelk. Blir den for tynn, tilsett til valgfritt mel.blåbær12

Tilsett blåbær. Jeg bruker frosne. Du kan bytte blåbærene ut med andre typer bær, fruktbiter eller sjokolade.blåbær14

La røra svelle i en halvtime i kjøleskapet. I mens røra sveller kan du lese denne funfacten: Har du noen gang lurt på hvorfor blir bakst med blåbær ofte grønnaktig? eller,har du ikke engang lagt merke til det kanskje? 😉

Bakst med blåbær har en tendens til å bli litt grønnaktig i fargen fordi blåbær inneholder ett fargestoff/pigment som heter anthocyanin. Det fargestoffet skifter farge ved ulik pH. Ved lav (sur) pH blir pigmentene rosa-aktig, ved nøytral pH er de lilla og veldig basisk pH er de grønn/gulaktig. I møte med basiske ingredienser(feks bakepulver) i oppskriften får du en fargeendring som ser litt grønnaktig ut.

I teorien kan fargeendringen unngås ved å tilsette litt sitronsaft til oppskriften, eller bruke surmelk i stedet for melk.. Noe du også kan prøve er å dekke bærene med litt søtt eller mel før du blander dem i røren slik at de ikke “blør” blåbærjuice i røren.

Det var dagens avsporing! Tilbake til de deilige pannekakene..

Ta røren ut av kjøleskapet og rør litt rundt. Varm en stekepanne på lav varme og smør den godt. Øs opp passelig mengde røre og stek pannekakene.

blåbær15

Smør stekepannen etter behov og fortsett pannekakestekingen til du har stekt opp røren.

Server pannekakene med en klatt valgfritt smør, krem, siktet sukrinmelis, brunost, syltetøy is eller annet godt. Lønnesirup eller kalorifri pannekakesirup er kjempegodt til, og noen blåbær så klart!

sblåbær16

blåbær18

Jeg hadde litt blåbær til overs så jeg laget meg en proteinsmootie av blåbær, soyamelk, agave og litt proteinpulver som jeg hadde ved siden av pannekakene. blåbær17

Jepp. Det var det! Nydelige saftige blåbærspannekaker til frokost, lunch, middag, kos eller kveldsmat. En favoritt absolutt alle liker! Mmmm 😀

Q: Så det godt ut? Informativ funfact? Er du glad i pannekaker? 🙂Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Fluffy blåbærpannekaker uten sukker

  1. Genialt! Tusen takk 🙂 det ska prøves ut. Kan ris mel byttes ut med gluten mel? At det blir brukt 75 g Gluten mel og 75 g hvetemel ?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D