Fordeler ved å bytte til naturlige skjønnhetsprodukter

Huden er vårt største organ. Huden er der for å beskytte oss, men 50% av det vi smører på den trekkes inn i blodstrømmen. Den gjennomsnittlige kvinnen tilsetter opp til 200 kjemikalier til huden sin hver dag via sminke, kremer og lotions. Kjemikalier man smører på huden kommer rask inn i blodet ditt, ja ofte raskere enn om du skulle spist dem.

Så langt er Danmark det eneste landet som advarer gravide mot sminke, såpe og hårspray som inneholder disse stoffene. Det er en skam egentlig, men det er tydeligvis pengene i industrien som rår – ikke din velferd, ikke dyrevelferd og ikke miljøhensyn. Vi stoler på en industri som er der for å tjene penger, ikke for å ivareta din eller min helse. De bryr seg jo ikke om 1 av 20 får helseplager, så lenge de kan tjene billiardbeløp.

Lite hjelper det at mange ikke har kunnskap eller informasjon nok om dette. Idag håper jeg at jeg kan hjelpe til med sistnevnte. Alle har ansvar for egen helse. Ved å velge naturlige helse- og skjønnhetsprodukter kan du eliminere mange av disse potensielt skadelige kjemikaliene og erstatte dem med naturlige ingredienser som ikke er skadelig. Naturlige produkter får du bla på Iherb. Les min store Iherb guide for mer info. De har stort utvalg og lave priser.

Gode grunner til at du bør bytte til naturlige skjønnhetsprodukter!

– Miljøvennlig: Produkter med vanlige ingredienser kan ha en negativ innvirkning på miljøet. Når helse og skjønnhetsprodukter med masse kjemikalier lages blir de kjemikaliene, og andre merkelige ingredienser overført til luften og vannet. Når du skyller av deg produkter i feks dusjen renner det også ut i vannet. Når ingredienser lages og produseres naturlig eller økologisk kommer det mindre kjemikalier i luft og vann.

-Unngå irritasjoner: Sterke kjemikalier, kunstige farger, fyllere osv som finnes i hudpleieprodukter og sminke (ikke for å snakke om hårfarge), kan føre til irritert hud, rødhet og kviser. Mange er faktisk allergisk mot kjemikalier i vanlige produkter. Naturlige produkter jobber med huden i stedet for mot den, og er mildere. Mange med sensitiv hud har sikkert allerede tatt i bruk naturlige milde produkter og merker en stor forskjell.

toxic-skin-infographic-682x1024

-Ingen hodepine: Kunstige parfymer er designet for å tildekke lukten av andre kjemikalier i vanlige helse og skjønnhetsprodukter. Resltatet er at du har et kjemikal for å dekke over et annet kjemikal og resultatet kan være en lukt som kan forårsake hodepine. Mange reagerer dessuten på sterke kjemiske lukter, så is måtehold om du skal på legekontoret , fly eller lignende. Naturlige produkter med naturlige ingredienser lukter som, ja gjett hva, som de naturlige ingrediensene, og ikke en kjemikal coktail. De tilsettes dufter fra feks naturlige essensielle oljer. Som bonus får du aromaterapi. 😉

-Parabenfri: Du har sikkert hørt om parabener. De brukes i produkter som et konserveringsmiddel for at produktene skal vare lengre. De er syntetiske og kopierer kroppens naturlige hormoner. Det kan forstyrre kroppens egne hormoner fordi de tas opp gjennom huden. Danmark er det første EU-landet som forbyr parabener i sine hudpleieprodukter for barn under 3 år. Naturlige produkter bruker naturlige konserveringsmiddel som grapefruktfrø ekstrakt som ikke har innvirkning på kroppen.

-Dyrevennlig: Det er vanlig å teste ut skjønnhet- og hudprodukter på dyr. De tester for eksempel hvor lang tid det tar for et kjemikalie å etse seg gjennom huden til en kanin. Heldigvis bestemte EU seg i år for å nekte salg av produkter som er testet på dyr. Desverre forstsetter mange av produsentene å selge produktene sine i kina, et lang som krever dyretesting av produktene før salg.

Du kan lese mye mer om dyretesting på nett, feks peta.org. HER er en liste over bedrifter som tester produktene sine på dyr.  Kjemikalene som brukes i vanlige produkter skader også dyr indirekte. Nylig ble det bevist at inntak av miljøgiften PCB i arktiske strøk har gjort isbjørner tvekjønnede. Isbjørnen får i seg miljøgifter som trekker nordover med hav- og luftstrømmene.

Håper du ble litt klokere, eller at dette var en øyneåpner. Bry deg!

 Q: Lærte du noe nytt?  Hva mener du om dette? Takk for at leser bloggen!


6 thoughts on “Fordeler ved å bytte til naturlige skjønnhetsprodukter

  1. Amen! Takk for informativ artikkel. Er blitt mer og mer opptatt av dette etter at jeg ble syk. Kan anbefale å bruke denne siden til å sjekke hvor bra hudpleieprodukter er før man bestiller fra iHerb. http://www.ewg.org. Den er noe tilsvarende Grønn Hverdag sin nettside, men med søkefunksjon og gradering av hudpleie, kroppspleie, husholdningsprodukter osv.

  2. Fint med sunnere produkter, men vil bare kommentere en ting. Du er veldig opptatt av å beskytte miljøet, men samtidig oppfordrer du folk om å bestille mange pakker under 200 kroner for å unngå MOMS (ikke toll, slik du skriver). Jo flere pakker bestilles, jo flere fly går det… Ikke akkurat så miljøvennlig. Og 25 % moms er ikke akkurat så mye penger, du kan tenke at du bare betaler til deg selv. Staten for de pengene og du får de pengene i en eller annen form av staten.

  3. Dette er en virkelig god post med et svært viktig og aktuelt tema. For hver eneste dag som går blir jeg mer og mer obs på akkurat disse tingene og jeg merket forskjell på huden med en gang jeg byttet over til mineralsminke foreksempel. Du har en virkelig flott blogg ! Takk for enda et supert innlegg!

  4. Jeg er ikke veldig opptatt av miljøet, men prøver å gjøre litt her og der. Flyene går enten jeg bestiller eller ikke, og når jeg bestiller flere små pakker kontra en stor så sendes de på samme fly. 😉 ang moms så betaler jeg den uten problemer de gangene jeg bestiller over 200nok.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D