Frisk detox smoothie

Hei hei! I dag ble oppskriften på min naturlige Detox smoothie publisert på kk.no, og jeg tenkte jeg kunne ta å legge den ut her også. Smoothies er en flott måte å få i seg mange ulike frukter og grønnsaker på en enkel måte.

Smoothien under inneholder 5 om dagen og er rik på vitaminer, antioksidanter og plantestoffer. Oppskriften er enkel, god og kan lett dobles.

“5 om dagen”  – En frisk detox smoothie – 1 porsjon

1 håndfull spinat
1/2 banan
1/2 avokado
1/7 ananas
20 blåbær
1/2-1 dl vann eller kokosvann

Tilsett 1/2 dl vann, kokosvann eller kokosmelk i en blander. Tilsett spinat, moden banan, avokado, ananas og blåbær. Blend alle ingrediensene godt sammen til en jevn masse. Tilsett mer veske om nødvendig til ønsket konsistens.

Tips og bytteliste: Ønsker du en mer kremet og mild smootie kan du erstatte vannet med melk eller yoghurt. Det vil gi mer proteiner og kalsium. Kokosvann vil bidra med elektrolytter og er et bra valg om smootien drikkes etter trening.  Avokado kan byttes ut med 1/2 mango eller 1 eple.
1-kksmooth

  • Spinaten gir jern og er bra for oss som trener
  • bananen gir kalium som er viktig for hjerte, nerver og muskler
  • avokadoen gir sunne fettsyrer og vitamin E som er bra for blant annet huden. Fettsyrene letter opptaket av de fettløselige vitaminene i smoothien.
  • ananasen gir enzymer som er bra for fordøyelsen. Blenderen fin-moser dessuten celleveggene i frukten og grønnsakene slik at næringstoffene blir lettere tilgjengelig for fordøyelsessystemet.
  • blåbær er rik på antioksidanter

Som du ser er denne grønne smootien en real helsebombe. Den er kjempefin å drikke rundt trening, som mellommåltid eller en lettere frokost.

Liker du grønne smoothies?


Legg gjerne igjen en kommentar! :D