Frisk, god og sunn høstlig fruktsalat og en liten update

Hei lovelys! Har dere hadd en fin helg? Jeg vet det ikke har blitt så veldig mange/bra innlegg i det siste, men jeg har vært opptatt med andre ting, så bloggen har blitt noe nedprioritert. Jeg vet uansett at dere lesere er i de beste hender nå som så mange andre har begynt å blogge gluten-, og sukkerfritt osv. Jeg håper uansett at dere har savnet meg litt og jeg skal gjøre en innsats for å skrive flotte innlegg oftere. Jeg får ofte takknemlige mail og meldinger hos dere, med skryt, spørsmål og bilder av oppskrifter dere har prøvd. Det er jo godt å få positiv respons på det man gjør, og ikke minst bra at jeg kan hjelpe. Jeg hadde jo aldri orket å holde på med bloggen om det ikke hadde vært for dere lesere. Det å vite at man hjelper og inspirerer er gull verdt.

Det er ikke bare bloggen som har blitt nedprioritert i det siste. Jeg har verken trent eller spist sunt på godt over en uke. Det har blitt take away eller restaurant mat hver eneste dag, og jeg har ikke gjort en eneste bøy eller tøy. Nå får jeg mer tid til helse og trening, og ikke minst bloggen igjen, og jeg ser fram til det. <3

I dag kan jeg friste med en lett og frisk høstlig fruktsalat. Den inneholder frisk og tørket frukt, et dryss kanel , revet kokos og ikke minst masse C-vitamin og antioksidanter som skal hode oss frisk i høst.

Oppskriften er naturlig, paleo uten gluten, egg, melk og tilsatt sukker. Fiber fra frukt og kokos senker GI.

høstsalat

Nydelig fruktsalat som holder deg frisk i høst – til 1-2 porsjoner trenger du:
2 epler
2 pærer
4-5 mandariner (eller 1 appelsin)
2 kiwier
1 håndfull tørkede tranebær
2 ss gojibær
2 tørkede fiken
revet kokos
kanel

Skrell kiwien og mandariner, bortsett fra en eller to mandariner. Disse skjærer du i to og skviser ut juicen av.  Skjær all frukten og fiken i biter. Jeg bruker en saks til å klippe fiken i biter. Bland sammen i en stor bolle.

Bland litt kanel med juicen av en eller to mandariner. Skal du ikke spise salaten med det samme kan du med fordel skvise over litt sitronjuice som gjør at fruktsalaten holder seg enda bedre. Det gir også en frisk syrlighet til den søte frukten og den fyldige kokossmaken. Hell juicen over fruktbitene. Rør inn gojibær og tranebær. Strø over med kokos.

Håper det smaker <3


4 thoughts on “Frisk, god og sunn høstlig fruktsalat og en liten update

 1. Hei igjen du, ja det er en stund siden sist, men er koselig og høre fra deg igjen 😀
  Det høres ut som om du har nytt uken som har vært, av og til trenger en en uke eller to og bare gi blanke 🙂 Tror det er sunt 🙂
  Men herlighet så god den frukt salaten så ut da! Selv lager jeg tomat risotto til lunsj i dag, har fri, så tenkte jeg kunne putle litt på kjøkkenet 😛 Gleder meg til og lese mer fra deg! x

 2. Hei! Jeg har skrevet til deg før, men fikk aldri noe svar – og jeg trenger så inderlig hjelp…

  Jeg sliter VELDIG med intoleranser, og har tatt både håranalyser og blodanalyser og reagerer på veldig mye. Jeg har fulgt bloggen din lenge, og lest mye om dette på bloggen din. Jeg fikk også beskjed om at jeg måtte holde meg unna alle matvarene, fordi da ville tarmen “glemme” og la meg spise dette igjen etter en stund. Nå, 1 ½ år etter har jeg kuttet ut maten, og leverte inn til ny analyse. Til min store fortvilelse har jeg blitt VERRE!!! 🙁 Og MYE verre også! De jeg leverte hos mente dette var fordi jeg tålte så lite ting, og har derfor “spist på meg” flere intoleranser pga lite rotasjon og variasjon i kostholdet. HJELP!???

  I går var jeg hos Askim-klinikken i Trheim og de mente jeg skulle prøve Fodmap-dietten, men den inneholder MASSE jeg reagerer på, så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre… Jeg klarer ikke dette lengre, og ingen kan hjelpe meg 🙁 Vær så snill å svar meg!!

 3. Hei! Det aller beste du kan gjøre er å ta med deg resultatene til din fastlege, og evt bli henvist til en klinisk ernæringsfysiolog. Enæringsfysiologen kan hjelpe deg med kostholdet og kanskje en elimineringsdiett. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D