Frukt tempura – nytelse på høyt nivå!

Hei hei og riktig god dag! Jeg elsker fritert banan. Jeg digger det så mye at jeg faktisk hadde det som dessert i min konfirmasjon. Hæ?!Fritert mat?!?! jammen det er jo så usunt, farlig, dødelig,kreftfremkallende etc. For dere helsefanatikere får pusteproblemer nå, så kan jeg informere deg om at fritert mat feks ikke gir økt risk for hjertesykdommer slik man tidligere trodde, så calm the fuck down(kilde). Det er heller ikke snakk om at dere skal leve på fritert mat til alle måltider, hver dag, hver uke. Det finnes en mellomting, og jeg synes alle bør kunne nyte en god dessert nå og da uten å tenke på verken kalorier eller sunnhet. Hallo ja!

Når jeg har fått det av hjertet skal du nå få oppskriften på en fantastisk frukt tempura. Retten er glutenfri, uten melk og egg. Den kan altså spises av en del allergikere, samt veganere. Den perfekte dessert når du har lyst på noe syndig godt.

Jeg bruker banan og eple,men du kan helt sikkert bruke annen fast frukt, feks pære. Du kan fritere i valgfri olje. Jeg anbefaler kokosfett. Resultatet blir rett og slett himmelsk! Jeg lover!

Fritert frukt til to

4 små bananer
1 eple
1 ss sitronjuice

Skrell bananene og eplene,og dekk de med sitronjuice. La frukten kose seg i juicen mens du lager røren:

2,4 dl Mandelmel
0,6 dl Tapioca mel/stivelse
3 ss revet koskos eller Kokosmel
en klype kanel eller kardemomme
en klype salt
1 dl bobblevann (evt vanlig vann)

Annet:
Mel til “rørelim”, feks rismel (kan sløyfes,men anbefales)
Olje til fritering, feks kokosolje eller solsikkeoljeEplevarianten

Slik lager du frukt tempuraen

Bland alle de tørre ingrediensene sammen og tilsett vannet. Røren skal være noe ala pannekakerøre. Røren vil svelle etter noen minutter. Kokosen og mandelmelet vil suge til seg en del veske så tilsett mer vann med en og en spiseskje etter behov.

Varm opp olje i en dyp stekepanne eller kasserolle. Har du frityrgryte kan du bruke den. Varm opp oljen til at du kan dyppe spissen av en spisepinne eller litt røre i den og at det bobbler.

Mens du venter på at oljen varmes opp vender du fruktbitene i valgfritt mel. Melet vil gjøre at røren fester seg bedre.

Dekk så fruktbitene med røre. Det kan være greit å bruke et grillspyd i tre eller lignende til dette for å unngå så mye kliss på fingrene.Friter bananen og eplebitene til de er gyldne og snu dem om det trengs. Frukt tempuraen er ferdig når deigen rundt er blitt gylden. Overfør de ferdige bitene over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett absorberes.

Frukt tempuraen er gode som de er, men du muligheten til å virkelig dresse dem opp med hva enn hjertet begjærer. Jeg vender dem i en blanding av kanel og erythritol, sukkerbolle-style. Det skumle er at de bare kan plukkes opp med fingrene og stappes i munnen. Nytelse på høyt nivå!Om du ikke er av spise-med-fingrene-typen anbefaler jeg å servere fruktbitene med  vaniljeis og sirup. Andre gode ting er pisket krem eller frisk frukt og bær.Verdens beste dessert? Mulig det.

Ønsker deg en fortsatt fortreffelig helg. Stor klem fra Liller

Q: Liker du fritert frukt? Fristet dette? Er du redd fritert mat?


14 thoughts on “Frukt tempura – nytelse på høyt nivå!

  1. Dette så helt himmelsk ut! Hadde sjømat tempura på japansk restaurant for litt side, og jeg tror du kunne pakket mye rart av mat inni og fortsatt smake helt vidunderlig 😀

    Mmmmm kanskje jeg skal prøve meg på dette en dag, yum! xx

  2. Nam! Dette så godt ut! Men hvor mange kcal blir det i en fritert bananbit? Og hvordan kvittet du deg med restene av oljen?

  3. å herregud dette så bare superdigg ut. holder på med flytting og har fått et dobbelt så stort kjøkken nå, så jeg gleder meg til å begynne å kokkellere her 🙂 skal definitivt innom her for å få noen tips da!

  4. Så bra! Det er jo ikke egentlig så viktig! Søtsaker er søtsaker når de nytes så er det ikke viktig å tenke på kcal men heller smaken!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D