Sukkerfrie kremost horn med fruktfyll

Hei hei. Har dere det fint idag? Ny uke og nye muligheter! Jippi for Mandager! 😉 Jeg brukte Søndagskvelden til sofa, serier og bakst. Kanelsnurrene ble jo en suksess, så jeg tenkte jeg skulle prøve meg på fylte dessert horn. Resultatet ble nydelige små søte horn fylt med rosiner, valnøtter og syrlig syltetøy. Helt fantastisk godt! Hornene er uten gjær. Det beste med det er at du slipper å vente på at de skal for-heve, heve og etterheve. Aint nobody got time for dat! 😉 Dessert hornene inneholder mye proteiner, fiber, og til og med omega 3 (fra valnøtter). Hornene kan lages glutenfri, melkefri og uten egg. Nydelig godt for hele familien!
hoorn

Fylte dessert horn uten gjær og sukker – Nok til 24 stk

115g Kremost (romtemperatur)
115g Smør (kaldt,i terninger 1cm)
2 ss sukrin
1/2 ts vanilje ekstrakt
130g mel*
1/2 ts bakepulver

Fyll
2 ss Sukrin gold
3 ss sukrin
1/2 ts kanel
1 dl (gule) rosiner
1 dl valnøtter, hakket
1,2 dl nype eller aprikossyltetøy

Etter steking:
1 egg + 1 ts vann, pisket (evt valgfri melk om vegansk)
1 ss kanel + 1 ss sukrin

Tips

*Jeg brukte en blanding av ferdig laget glutenfritt bakemel og speltmel(totalt 100g), så tilsatte jeg 3 ss whey protein pulver uten smak. Du bruker det melet du ønsker å bruke. Hvetemel gir naturligvis aller best resultat. Merk at mandelmel og kokosmel suger mye veske, så tilsett gjerne litt mer smør eller kremost, samt litt fiberhusk / psylliumhusk for bindeevne.

**Kan lages melkefri eller vegansk ved å bruke vegansk kremost (feks den fra Tofutti) og melkefritt smør (vegansk margarin).

Lag fyllet: Bland sammen sukrin gold, sukrin, kanel, rosiner, valnøtter i en mellomstor bolle.hoorn1
Bland sammen smørkuber og kremost, gjerne i kjøkkenmaskin.hoorn2hoorn3 Tilsett mel, sukrin, salt, vanilje og mel. Bland.
Del deigen i to. Avkjøl deigene i 1 time i kjøleskapet innpakket i plastfolie.
Kjevl ut den ene deigen. Bruker du glutenfritt mel? Bruk gjerne et bakepapir eller plastfolie under og over deigen slik at den ikke klistrer. Kjevl en sirkel på ca 23-25cm. hoorn4Smør halvparten av fyllet på.hoorn5
Del i 12 “pizzastykker” med pizzahjul eller kniv. Rull hvert stykke fra utsiden mot midten. Legg rullen på en bakepapirkledd stekeplate. Avkjøl i 30 min i kjøleskap eller et kaldt sted. Pensle med eggvask (bruk bare valgfri melk om du er allergisk/veganer) og dryss kanel/sukker over. Repeter med den andre deigen.hoorn7
Stek hornene i 15 til 20 minutter i en ovn som er forvarmet til 190 grader.hoorn8

Avkjøl og nyt! 😀

Q: Så de gode ut? Inspirert? 😀Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Sukkerfrie kremost horn med fruktfyll

  1. Heihei!:)

    På den innvandrer butikken ved ned stranda. Den som ligger litt i bakgate bed frisør salongen. Der har dem et grovt mais mel. Prøver å se om det er gluten fritt, men det sto ingen plasser. Vet du om det melet er gluten fritt? Og Ris mel?

  2. Hei hei! Om det ikk eer sertifisert glutenfritt, så kan det inneholde litt gluten selv om det i utgangspunktet skal være glutenfritt. Dette er ikke noe problem med mindre du har påvist gluten allergi (cøliaki) 🙂

  3. Har ikke fått påvist gluten allergi, men har blitt enig med legen å gå på litt gluten fritt. Men det skal vell gå greit med å bruke det melet.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D