Glutenfri amerikansk pizzabunn

Yeeeeeeey, its Fredag bitches! Faktisk “Black Friday” som visstnok er et salg fenomen i USA. Det ser ut som at nettbutikkene her i Norge har tatt konseptet inn i varmen. Bra for oss I guess. Alle liker jo salg. 🙂 Jeg har ingen store planer nå i helga, i stor kontrast til forrige helg. Denne helga blir det sofa, god mat, tv serier og kjæreste.

I dag skal du få oppskriften på hjemmelaget glutenfri pizza. Jepp, pizza må man ha! Min pizza er laget på en glutenfri bunn med godt fyll og rikelig med ost.

gfpizza

Glutenfri pizzabunn:

– 300 g glutenfri melblanding (den jeg har brukt er beregnet til lyst brød)
– 200g rismel (kan være 50% bokhvetemel)
– 1 ss næringsgjær (valgfritt)
– 20g fersk gjær
– 1/2 dl olje
– 15-20g salt
– 4 dl valgfri melk (kan være 50% vann)
– 1 ts lønnesirup eller honning (jeg bruker manuka honning)

Slik lager du pizzaen:

Forvarm ovnen til 200 grader. Løs opp gjæren i litt varm melk og la det stå. Hell melet i en stor bolle, og hell oppi oljen, lønnesirup/honning og salt. Tilsett gjærblandingen. Bland godt sammen. Du kan godt bruke hendene. Tilsett resten av melken. Hev.

Hell deigen ut på et bakepapir. legg et annet bakepapir over og strekk/flat ut med hendene. Hvil i 20-30 minutter. Ta på fyll. Jeg bruker tomatsaus, sopp, grønne oliven, løk, ost og oregano.

gfpizza2

Stek pizzaen i 15-20 minutter. gfpizza1

Ta da – hjemmelaget Fredags pizza. Bunnen er tykk, american style. Kantene er litt sprø og deigen er luftig og velsmakende. Fyllet er naturligvis det som gjør pizzaen, men nå har du i alle fall en god bunn oppskrift du kan bruke til helgepizzaen.

God fredag folkens! 😀 Hva liker du å ha på pizzaen din?Be G(O)OD


6 thoughts on “Glutenfri amerikansk pizzabunn

  1. Yummi, pizza er digg 🙂 Jeg liker best å ha på karbonadedeig + pepperoni, kjøttboller (peppes sine), samt ost og squash + tomater 😉 Er ikke så veldig eksperimentell der i grunnen :p
    Skal teste denne oppskriften neste gang det er pizza på menyen hjemme! Men du,hva er næringsgjær? Hvor kjøpe?
    God helg til oh´mighty creative Liller 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D