Sunn havrebrownie på 1-2-3

Er du en av dem som spiser havregrøt til frokost? Du koker den kanskje opp på melk, og blander inn yoghurt eller kesam mot slutten for å gjøre den litt kremet? Kanskje tilsetter du litt kakao og søtt for sjokoladesmak? Ett egg for mer næring, fett eller protein?

Jeg liker å bruke disse havregrøtingrediensene til å lage en kake eller brownie. Den inneholder stort sett det samme, men spør dere meg er brownies mer snadder enn havregrøt – selv om de inneholder det samme.

Idag skal dere få oppskriften på en deilig havrebrownie med kesam. Den kan lages glutenfri og melkefri. Sett på ovnen, bland alle ingrediensene i blenderen og stek. Vanskeligere er det ikke! 🙂 Brownien er like god til frokost, som dessert eller kveldskos.
havreb

Glutenfri havrebrownie med yoghurt

180g kesam, gresk eller tyrkisk yoghurt, eller melkefri kremost/rømme
0,6 dl valgfri melk
65g kakao
ca 65g sukrin
45g gf havregryn
1 egg
1 ts bakepulver
Hakket sjokolade/sjokoladebiter (valgfritt)

Havregryn og valnøtter til pynt

Slik lager du brownien:

Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en liten bakeform (ca 20x20cm).
Bland alle ingrediensene i en blender eller food prosessor til en jevn røre. Hell i formen. Strø over hakket sjokolade(valgfritt). La sjokoladen ligge oppå brownien, eller rør bitene inn. Strø over havregryn og valnøtter for pynt. Stek i ca 20-25 min. Avkjøl helt før du deler brownien opp.havreb2

Kjempegod, sunn, mettende og full av fiber. Ser det ikke godt ut? Fikk du lyst å bytte ut havregrøten? 😉 Server den til kvelds med en kule vaniljeis. Snadder! 😀 Ønsker deg en kjempefin helg! Bare fire dager til julaften, wooho! 😀 Suss fra Liller.


12 thoughts on “Sunn havrebrownie på 1-2-3

  1. Denne så god ut:-) men tror du soyayoghurt kan fungere istedenfor kesam? Har noe jeg må få brukt opp og kake er jo alltid godt.

  2. Skal det være 65 spiseskjeer med sukrin eller 65 gram. Ser det i oppskriften. Ellers er jo dette kjempeenkelt. Yummi

Legg gjerne igjen en kommentar! :D