Glutenfrie matmuffins med skinke og ost

Hei hopp! Riktig god helg alle sammen! Idag får du oppskriften på rustikke matmuffins. De er nydelige enten man har tid til en lengre frokost med pålegg eller alene om du er på farten. De er næringsrike og inneholder både protein, karbohydarter og fett. Med andre ord alt man trenger i et godt måltid.

Disse matmuffinsene er “selvfølgelig” glutenfrie. De kan varieres innholdsmessig i det uendelige. De er dessuten litt ekstra sprø i kantene noe jeg synes er ekstremt snadder.  *NomNomNom*

Til 6 deilige matmuffins trenger du:

150g fint rismel
1/2 ts bakepulver
1 klype xhanthan eller fiberhusk*(valgfritt)
1 dl olivenolje
30g sukrin
1/2 dl melk
1 egg eller egg erstatter for 1 egg* (valgfritt)

Godsaker:
40g ost, revet eller i terninger
4 biter bacon, skinke eller pølse, i terninger
Fersk persille, hakket
en klype salt

*Kan tilsettes for å bedre bindeevnen i baksten. Ikke nødvendig. Tips: Allergisk mot melk? Bytt ut melken med soya/rismelk uten smak og sukker, og bruk melkefri ost.

Forvarm ovnen til 180 grader. Så kommer baketips nummer en: Finn frem og mål opp alle ingrediensene! Mange sier at de “ikke kan bake”,men alle kan faktisk lese en oppskrift nøye og måle opp ingrediensene. Når det er gjort er det jo bare å blande sammen 😉

Ha olivenolje, søtt og salt i en bolle og visp sammen til en jevn røre.

Tilsett halvparten av melken og halvparten av rismelet. Juster med mer rismel og mer melk til du får en røre som er fast nok til at den klistrer seg godt til vispen.Nå gjenstår å tilsette “godsakene”. Jeg har gjort det ganske enkelt: Ost, bacon og purre. Du kan naturligvis tilsette andre ting og andre krydder. Her kan middagsrestene brukes! Prøv ulike typer ost, brokkoli, havregryn, mais, potet, tacokjøtt, kokt egg, hakket basillikum osv. Bland godt sammen. Finn frem et muffinsbrett eller passende former. Smør de godt. Fordel deigen i formene. Jeg fikk 6 stk. Stek i ca 25 minutter på 180 grader, eller til en tannpirker kommer ut ren. Ta så ut av formene og avkjøl.

Spis matmuffinsene som de er eller med pålegg. Jeg anbefaler alle typer smøreost. Syltetøy. tro det eller ei, er også godt som pålegg til den litt salte matmuffinsen. Nydelig!! De er dessuten flotte å bruke i matpakken eller som turmat. Jeg blir sulten bare av å beskrive dem. Nam nam 😀

Håper du ble inspirert! Ønsker dere alle en strålende helg. Liller loves you! <3


9 thoughts on “Glutenfrie matmuffins med skinke og ost

 1. Åh, disse så virkelig gode ut! NAM, ble utrolig sulten nå altså.
  Er helt “nydiagnostisert” allergiker – ikke ris, ikke mais, ikke havre, ikke melk, ikke gluten, ikke bakegjær, ikke bønner/belgfrukter pluss diverse. Men det verste er nok risen (jeg elsker ris over alt!) ,havren (min kjære havregrøt som jeg alltid har spist til frokost, hverdag som fest) og brødskivene (særlig på kvelden). Og jeg syns det er utfordrende å finne oppskrifter på brød/bakevarer uten gjær/gluten som ikke inneholder en av de meltypene/ingrediensene jeg ikke tolererer – og som ikke er for grove/tunge! Da havner jeg nemlig på sykehuset med kolikker og tarmslyng. Så selv om det for folk flest er bra å spise grovt/rått, så gjelder ikke dette for meg, dessverre!
  Er ikke i utgangspunktet heller ikke så veldig erfaren “kokk” og når jeg har laget noe er det alltid ved å følge oppskriftene til punkt og prikke (ja, litt nevrotisk ;-)).Blir fort veldig usikker og tenker at denne nye dietten og matlagingen klarer jeg aldri og har bar lyst å gi opp. Men så blir jeg jo oppmuntret av å finne en blogg som din og det gjør meg veldig ydmyk og takknemlig for at noen deg har så mye empati og overskudd at du er villig til å dele din kunnskap med andre. Tusen takk for det!

  Så da lurer jeg på om du kunne hjelpe meg litt på det finnes noe som for eksempel kan erstatte ris-melet i din oppskrift? Fikk sååå lyst å lage disse matmuffinsene.
  Og så lurer jeg på om du har noen tips om hva jeg skal “starte med” når jeg skal ut og handle inn ingredienser til å fylle opp mitt nå helt tomme spisskammer/kjøkkenskap (har jo bare måttet kvitte meg med alt av matvarer som før fyllte hyllene – sukk). Hva “må jeg” bare ha i skapet? Tenkte å dra over grensen og fylle opp bilen med varer, for etter en kort tur innom den lokale helsekosten så jeg at med min lønning blir allergivennlige matvarer en stoor belastning for økonomien.
  Blir super-takknemlig for alle tips og råd!

  Klem fra Elisa

 2. Hei! Takk for den lange kommentaren og at du deler din historie. Hmm.. Kan du spise nøtte/frø mel, tapioca, arrowroot, bokhvete eller sorgum mel? Jeg synes bokhvete er fin å bruke til må mangt. Jeg har en melguide her på bloggen der du kan lese mer å kanskje finne noe som passer deg? Klem

 3. Takk for svar!
  Jeg har lest guiden din og funnet ut mye interessant der.
  Mat mufinsene var nydelige! Jeg byttet bare ut rismelet med halvparten bokhvetemel og halvparten quinoamel, samt erstattet olivenoljen med rapsolje 🙂 NAM!

 4. Tusen takk for en kjempefin oppskrift! Var litt fysen på noe i kveld, og hadde tilfeldigvis rismel i skapet. Jeg ble litt skeptisk når du hadde søtning i deigen, men det var godt, selv om jeg også hadde i vanlig ost. Gleder meg til å prøve med bacon ol i også, for denne må jeg lage flere ganger! Takk for inspirasjonen!

 5. Så hyggelig med tilbakemelding. Bra de falt i smak 🙂 Opplast gjerne bilder av baksten på min facebookside: facebook.com/helsebloggen 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D