Glutenfrie og veganske bokhvetepannekaker med sunn sjokoladesaus

Hva er vell bedre enn å starte dagen med sunne og næringsrike pannekaker? Disse er sukkerfrie, glutenfrie og veganske. 🙂 bokhvetepannekakermsjokoDisse pannekakene er laget med bokhvetemel. Bokhvete er ikke et korn som man kanskje skulle tro, men et frø av en frukt som er en slektning av rabarbraen. Historikere mener bokhvete har vært brukt i over seks tusen år. Bokhvete er glutenfritt og rikt på protein, jern, magnesium og B-vitamin.

Pannekakene er søtet naturlig med fiberrike dadler, og har en nydelig smak av nøtter takket være nøttesmør. Jeg bruker peanøttsmør, men du kan bruke det nøttesmøret du liker best. Nøttesmøret gir sunne fettsyrer, proteiner, vitaminer, mineraler og senker GI`en. Tåler du ikke nøtter kan pannekakene lages nøttefri ved å bruke frøsmør, feks solrikkefrøsmør. Oppskrift på hjemmelaget nøttesmør finner du her.

Til pannekakene er en sunn rå sjokolade saus som teller som “1 av 5 om dagen”. Fristet? Under får du oppskriften! Jeg har linket til produktene i ingredienslisten.

Pannekaker med fruktig sjokoladesaus
Røren gir 6-8 pannekaker:

120g bokhvetemel*
90g dadler uten stein
85g valgfritt nøttesmør
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
1 ss vanilje ekstrakt
juice av 1/2-1 sitron
2,4 dl valgfri melk**
1 ss linfrømel
3 ss vann
1 ss sjokoladebiter (valgfritt)
*Uten bokhvetemel? Har du ikke bokhvete kan du prøve å bruke brunris mel eller quinoa.**Jeg bruker soyamelk, mandelmelk eller rismelk.

Fruktig sjokoladesaus

1 moden banan
1 ss kakao
1 jordbær
søtning etter smak

Slik lager du pannekakene:
Bland linfrømel med vann og la dette svelle i 5 minutter til du får en gelè. Ønsker du ikke å lage veganske eller eggfrie pannekaker kan linfrømel og vann erstattes med et stort egg.

Bland sammen dadler, nøttesmør, vanilje, melk og sitronjuice i blender eller food prosessor. Tilsett linfrø gelèen. I en annen bolle blander du sammen bokhvete, bakepulver og salt. Bland det våte og det tørre. bokhvetepannekakermsjoko 22Rør inn evt sjokoladebiter. Blir røren veldig massiv kan du tilsette opp til 1/2 dl melk ekstra. Røren er nå klar til bruk! Pannekakerøren holder seg bra i kjøleskapet opp til fire-fem dager.

Stek pannekakene:

Tilsett olivenolje eller kokosolje i en stekepanne. Tilsett ca 1/2 dl røre og stek på lav varme i 6 minutter per side, eller til du enkelt kan snu den. Det er alltid lurt å steke en “prøve-pannekake”.

Sjokoladesausen lages enkelt ved å blende bananbiter, most jordbær, kakao og ønsket søtning til en jevn saus. Jeg bruker food prosessor. Juster konsistensen med litt smeltet kokosolje eller litt melk for en tynnere saus, eller proteinpulver med sjokoladesmak for å tykne og proteinberike. bokhvetepannekakermsjoko 1Hell den rå sjokolade sausen over pannekakene. Pynt med frukt, bær og hampfrø.bokhvetepannekakermsjoko

En god, mettende og næringsrik frokost eller kvelds. Bon appetit! 😀 bokhvetepannekakermsjoko 2

Takk for at du leser bloggen min! <3


6 thoughts on “Glutenfrie og veganske bokhvetepannekaker med sunn sjokoladesaus

  1. Den sausen <3 Så godt 😀 Og bokhvetepannekaker er godt også, selv har jeg blitt litt hektet på kikertpannekaker ^ ^
    Er jo så mange forskjellige en kan lage nå, husker når jeg var liten og det bare var de tradisjonelle, times they are a-changing 😉
    Håper du har hatt en nydelig start på uken 🙂 x

  2. Hei Liller! Så syyykt kult! Jeg har laget en lignende saus av peanøttsmør og banan, men nå fikk jeg lyst til å prøve denne. Det blir liksom mye drøyere av den bananen. (?) Skulle ønske man kunne bestille dette på en kafé et sted. Da hadde jeg blitt stamgjest. 😀

    Går det ellers bra med deg? Puss och kram

  3. Det hadde vært noe! Det finnes sikkert da, typ i London eller USA. Får ta oss en tur dit. Går bra, men har en litt dårlig dag idag. 🙂 enn du? Suss :*

Legg gjerne igjen en kommentar! :D