Grønn proteinmarsipan

Hei hei kjære lesere! Riktig god mandag og ukestart! Jeg har bestilt flybillett til julefeiringen med familien. Gleder meg allerede! Advent, jul og romjul er bare så trivelig. Julemat, tente lys, kilovis med klementin og 3 nøtter til askepott. Noen som flere gleder seg? Marsipan har gått ned på høykant den siste uka. Den hører jo til når man ladder opp til adventa, syns du ikke?

Marsipan har sunne mandler som hovedingrediens. De er rike på magnesium, kalium, mangan, kobber, vitamin E og selen, og kalsium. En dl mandler gir deg like mye kalsium som en 0,6 dl melk. Mandler er derfor en utmerket kalsiumkilde for laktose intolerante eller melkeallerrgikere.  Mandlen inneholder mye fiber og sunt enumettet fett som har vist seg å bidra til å klarne blodårene. Tåler du ikke nøtter? Skjekk ut min nøttefrie alternative marsipan.

Kjøpemarsipan består ofte av halvparten sukker, noe som ikke er så gunstig for helsa eller tennene. Det er selvfølgelig ikke noe problem en gang i blant,men når man skal spise noen lass marsipan som jeg har planer om, er det greit å lage den sunnere. Hehe. I denne oppskriften bruker vi ikke hvitt raffinert sukker/melis, men melis laget av blendet Erythritol, som er det samme som sukrinmelis. Jeg bruker også litt lønnesirup. Les mer om lønnesirupens helsefordeler.

Grønne proteinmarsipan
200g malte mandler (uten skall)
100g melis
1-2 ss vaniljeprotein (valgfritt)
1 ss friskpresset sitronjuice
2 ss lønnesirup eller annen lys sirup
1 ss vann blandet ut med litt flytende klorofyll eller bare konditorfarge
1 ts mandel ekstrakt

Bland de malte mandlene og melisen i en bolle. Tilsett proteinpulveret. Lag en grop i midten av marsipanblandingen og tilsett alle de våte ingrediensene. Bland godt. Er marsipanblandingen tørr kan du tilsette litt mer sitron juice, sirup, konditorfarge eller flytende klorofyll. Er den for fuktig kan du tilsette litt mandelmel eller proteinpulver.

Har du ikke klorofyll kan du bruke litt chlorella pulver eller grønn konditorfarge. Ønsker du marsipan i andre farger kan du sløyfe klorofyll og se naturlige måter å farge marsipan på her.

Deigen skal ha en konsistens som er litt våtere enn vanlig kjøpemarsipan. Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i ca en time. Bruk marsipanen til å lage kuler.

Bland vaniljeprotein eller nøytralt proteinpulver i en bolle. Vil du ikke bruke det kan du bruke melis eller glutenfritt mel (som feks rismel) blandet med melis. Du kan også bruke kakao,men da får kulene naturligvis et brunt lag. Rull kulene i blandingen.

Sett de ferdige proteinmarsipan kulene på et fat og kos deg! Nydelig hverdagskos som gir deg sunne fettsyrer og proteiner når du sitter og gomler på klementinene. Kan dessuten tas med i en boks til før/etter trening. 🙂

Q: Liker du marsipan? Lager du selv?

 


6 thoughts on “Grønn proteinmarsipan

  1. Jeg er veldig glad i marsipan og laget det selv for første gang på denne tiden i fjord, det ble kjempegodt og jeg har gjort det mange ganger i ettertid også 🙂
    Dessverre er jeg litt allergisk mot mandler, ikke noe alvorlig, men irriterende å klø så fælt i halsen, så i år tenkte jeg å prøve meg frem med litt andre nøttetyper og evt. mandelekstrakt =)

  2. Som du kanskje så så linket jeg til en nøttefri marsipanoppskrift lenger opp i dette innlegget. Du kan også prøve med valnøtt eller cashew 🙂

  3. Ja liker marsipan. Har ikke laget selv. Men i år skal æ prøve. Har løst til å prøve den peanøttmarsipan du laget en gang 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D