Guiltfree dessert pizza med hjemmelaget jordbærsaus og protein is

Tittelen på dagens innlegg skulle liksom være “Glutenfri dessert pizza”, men det ble “guiltfree” i stedet. Guiltfree betyr enkelt oversatt samvittighets fri. I mine øyne burde all mat være det, men som oftest er det ikke så enkelt. Vi blir jo bombadert av sunnhetshysteri på den ene siden og påskegodt på den andre siden. Mange har litt (veldig) dårlig samvittighet nå etter påsken for at de har proppet i seg alt for mye godis og sjokkis.

Jeg synes ikke dårlig samvittighet har sin plass i et sunt kosthold. Kost skal være kos og næring, altså noe positivt. Joda, jeg har også virkelig skeiet ut i påsken, men hva gjør vell det? Nå kan du reparere med sunnere godt og legge påskekosen bak deg. Det som er spist er spist. Det er bare bortkastet energi å stresse seg opp over det. Jeg går som vanlig for en stort sett sukkerfri hverdag.

Prøv for eksempel denne lekre dessert pizzaen som jeg postet på instagram i går @lovelyliller. Guilt free dessert pizza! 😀20110520153207afc Dette er laget av en glutenfri, kornfri, gjærfri og vegansk pizzabunn. Som “pizzasaus” har jeg hjemmelaget klumpfri jordbærsaus, og i midten en kule protein is. Perfekt som mellommåltid, dessert eller kveldskos. Under skal du få oppskrift på alt du trenger for å lage denne godbiten! Noen av ingrediensene er linket slik at du finner dem.

Allergivennlig pizzabunn:

Tørt:

112g Quinoa mel (fullkornsvariant her)
60g tapioca mel/stivelse
2 ss sukrin*
2 ts bakepulver
1 ts salt
1/4 ts kanel*
1/4 ts kardemomme*

Vått:
1,2 dl kokosmelk
0,6 dl olivenolje eller smeltet og lett avkjølt kokosolje
1 ss eplecider eddik eller eplejuice
15 steviedråper (jeg bruker vanilje og krem)*

Eggerstatter for 1 stort egg:

1 ss linfrø eller chiafrø malt til mel
1 ss vann

Slik lager du bunnen:

Bland sammen linfrø eller chiamelet med vann og la svelle Bland sammen alt det tørre i en bolle. Bland sammen alt det våte og eggerstatteren i en annen bolle. Bland sammen vått og tørt. Rør godt sammen. Fordel den klistrete deigen på en bakepapirkledd plate eller bruk en rund form. Jevn ut med en skje.
Stek pizzabunnen i ca 20-30 minutter i forvarmet ovn på 200 grader.

Lager du vanlig middagspizza? Sløyf i så fall ingrediensene merket med *. Forstek bunnen i 15 minutter før du tar på fyll og ettersteker den i 15-20 min. Ikke glutenfri? Bytt ut quinoa melet med hvetemel eller prøv andre melblandinger.

Klumpfri jordbærsaus
1 stor kurv jordbær (ca 500-600g)
70g sukrin
1 ts vanilje ekstrakt

Kok opp rensede jordbær, sukrin og vanilje under omrøring. Etter hvert il jordbærjuice dannes. Mos noen av jordbærene med en gaffel for å få ut mer juice. Kok til sausen tykner, ca 15 min. Ta av varmen og blend det hele. Servere varm eller kald. oppbevares i kjøleskap.

Jordbær protein iskrem

100g kesam eller vegansk rømme/kremost
100g yoghurt naturell (soya eller vanlig)
1-2 scoops jordbærproteinpulver

Blend kesam og yoghurt naturell tilsett jordbærprotein pulver. Blend sammen. Tilsett mer yoghurt om du trenger mer veske. Spis med det samme, eller frys i boks eller ismaskin en stund slik at du kan lage kuler med varm isskje.

Sett sammen dessert pizzaen:
Smør jordbærsaus på varm eller avkjølt pizzabunn. Lag en generøs proteiniskule. Sikt over med sukrinmelis. Server 🙂
.

Har du smakt dessertpizza før? Fikk du lyst å prøve noen av dagens oppskrifter? Ønsker dere alle en strålende Fredag og god helg! <3Takk for at leser bloggen!


2 thoughts on “Guiltfree dessert pizza med hjemmelaget jordbærsaus og protein is

Legg gjerne igjen en kommentar! :D