Havregrøtskjeks med tofu vaniljekrem

Hei hei! Det har vært litt stille på bloggen de siste dagene. Jeg har vinterferie og er på familiebesøk på Senja. Jeg naturligvis treningsfri, og rompa er litt for godt plassert i stresslessen forran tv`n med noe smågodt i umiddelbar nærhet. Det går en god del søtsaker ned i “storbøtta” på Frk.Liller på daglig basis, men det balanseres ut med sunn mat også. Det ene utelukker ikke det andre! YOLO. Jeg legger foressten ofte ut instagram bilder, så følg meg gjerne der på @lovelyliller.

Her om dagen skulle jeg lage meg havregrøt. Når grøten var kokt hadde jeg ikke så lyst på havregrøt lengre og fant ut at grøten måtte pimpes på en eller annen måte. Aldri om jeg kaster mat! Vell, jeg tok det jeg fant i skapet og lagde noe sunt og godt!

Havregrøtskjeks med tofu vaniljekrem! Det hele er vegansk, uten egg og melk, og kan lages glutenfritt. Nam nam!

Til 4 kjeks på ca 6 cm i diameter trenger du:
90g Havregryn
litt vann/melk til koking
30g mel*
2 ss potetmel
1 klype xanthangum / psyllium husk(bindemiddel)
1 klype stevia eller annet søtt
Krem:
150g tofu
2 ss lønnesirup eller agave
noen dråper vaniljeessens

*Jeg brukte hvetemel (OMG! How dare you?!), men du kan helt fint bruke andre mel som feks glutenfrie melblandinger eller lavkarbo melblandinger. Ønsker du sjokoladekjeks kan du bytte 10-20g av de 30 med kakao. Tilsett da gjerne litt mer søtt i oppskriften.

 

Kok opp 90g havregryn i litt vann eller melk. La det småkoke i noen minutter og slå av varmen. Hell av overflødig vann/melk. Hell potetmel og valgfritt mel i en bolle og rør med en gaffel. Tilsett havregrøten. Klatt deigen på bakepapir og form til fire sirkler på størrelse med en golfball. bak i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter.

Pisk silketofu med søtt til den er kremaktig og glatt. Fordel på to de ferdige bunnene og legg de to siste bunnene over. Så er det bare om å gjøre å få det hele inn i munnen i to jafs. ;D Om du spør meg er det mission accomplished! God gammeldags havregrøt på en ny måte! Love it 😀

Q: Bruker du å ekspirimentere med havregrøten eller annen mat?


3 thoughts on “Havregrøtskjeks med tofu vaniljekrem

  1. De så fantastisk gode ut. Fikk helt vann i munn her. Skal definitivt prøves ut bare jeg får igjen smaken for søte ting. Men er det vanlig tofu du bruker, eller en spesiell type? Aldri brukt tofu før nemlig.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D