Hei Juli! Melfrie sjokolademuffins smaker godt!

Hei hei! Håper dere alle har hadd en fin start på uken. Jeg koste med med melfrie sjokolademuffins til kvelds. Akkurat det jeg trengte etter en travel Mandag. Jeg kunne godt kalt disse sjokoladekaker i porsjons størrelse, men de får gå under betegnelsen muffins idag. Jeg er sikker på at du ikke har smakt sjokolademuffins som er toppet med sjokoladeglasur, avokado og hempfrø før. Skeptisk til avokadoen? Det er bedre enn man skulle tro! I dag starter vi en ny sommer måned, så hvorfor ikke ønske den velkommen med litt god bakst? 😉

avoDe deilige muffinsene er paleo, uten korn, gluten, melk og hvitt sukker. Oppskriften kan lages vegansk ved små endringer. Jeg har linket ingredienslisten, så er det noe du har lyst å få tak i trykker du bare på ingrediensen med farget skrift.

Sjokolademuffins

120g kokosolje
80g kokossukker evt sukrin
30g kokosmel
45g arrowroot/ kudzu stivelse**
35g kakao
1 ts bakepulver*
85g rå honning
0,6 dl varm kaffe
1-4 egg*
1 ts vanilje essens

*Veganer? Bytt honning med lønnesirup, kokosnektar eller agave. Egg kan helt sikkert byttes med “linfrø egg” eller no egg tilsvarende 1 egg.
**Kudzu stivelsen kan byttes med potetstivelse, tapioca eller maisstivelse. Kudzu er et tykningsmiddel laget av kudzu roten.

Rør sammen kokosolje og kokos sukker i ca 3 min. Tilsett arrowroot/kudzu, kakao og bakepulver. Tilsett så vanilje essens, honning og egg, evt substitutt. Hell røren i muffinsformer og stek på 180 grader i ca 25 min. Jrg pyntet mine muffins med avokado glasur (ca samme oppskrift som sjokoladepudding med avokado), skivet avokado og hempfrø. Vel bekomme! 🙂

Har du pyntet søt bakst med avokado før? Så sjokolade muffinsene gode ut?


13 thoughts on “Hei Juli! Melfrie sjokolademuffins smaker godt!

 1. Dette så kjempegodt ut! Har alle ingrediensene bortsett fra honning, men kan jo bare erstatte det med agave sirup 🙂 Og kokossukker kan jeg bytte med xylitol 😀

  Har nettopp kommet tilbake fra tannlegen (dumme visdommstenner som ikke oppfører seg!) så sukkerfritt setter nok kroppen pris på 🙂 Fin oppskrift! Håper du har en strålende tirsdag 🙂 x

 2. Sukkerfri – uten hvitt sukker altså,men de kan lages med sukrin/xylitol i stedet for kokosblomst sukker. Kjedelig med kranglete visdomstenner!

 3. Hei, kan du forklare hva arrowroot er? Hva er det og hva det brukes til? Har sett det brukt i oppskrifter før, så er blitt nysgjerrig 🙂

 4. Ettersom jeg baserer mesteparten av kostholdet mitt på paleo, syntes jeg dette så alldeles herlig ut 🙂 Fikk vannsmak i munnen!

 5. Hei 🙂

  Jeg har en samboer som er nøtteallergiker og tåler ikke hvete/spelt/havre. Har du noen forslag til hva jeg kan bytte ut kokosolje og kokosmel med? Jeg tenker kanskje solsikkeolje for litt nøytral smak? Og rismel? Eller kanskje det blir litt tørt?

 6. Lite oppfølgingsspørsmål: Jeg har bare vaniljepulver, ikke essens. Har du noe forslag til hvor mye pulver jeg burde bruke som erstatning? 🙂

 7. Og hvorfor står det 1-4 egg? Hvor mange skal jeg ta?
  Sorry for alle spørsmålene, men jeg er håpløs på kjøkkenet 😛

Legg gjerne igjen en kommentar! :D