Helsebringende sjokoladeis med sunnhetsinfo

Liker du sjokoladeis? Denne oppskriften er uten soya, egg og melkeprodukter.  Smaken er upåklagelig og jeg for min del synes den smaker ganske likt den orginale sjokoladeisen. Oppskriften er enkel både å huske og lage.

Du trenger:

5 dl rå cashewnøtter
5 dl vann
0,5 lønnesirup
0,5 agavesirup
1 dl kakao
1/2 ss vanilje ekstrakt
1 dl hjemmelagde sjokoladebiter eller nibs
1/4 ts xanthan gum (kan sløyfes)

Tips: Ut denne uken får du både rå cashewnøtter, kakao og kakaonibs til 25% rabatt ved bruk av kupongkode “Liller” her. Rabatten gjelder bare ut Søndag, så benytt deg av tilbudet idag!

Slik lager du isen:
Bløtlegg cashewnøttene i vann i kjøleskapet i ca fire timer. Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en blender. Blend ingrediensene i flere minutter helt til det ikke er spor av kornet konsistens. Konsistensen skal være myk og kremete. Blend helt til du oppnår denne konsistensen. Det kan ta sin tid, så la gjerne blenderen avkjøle seg litt mellom slagene.

Smak på isen og tilsett gjerne mer søtning om du ønsker det. Jeg tilsetter noen dråper stevia med sjokoladesmak. Rør inn de rå sjokoladebitene og avkjøl blandingen i minst en time, gjerne over natten. Bruk gjerne iskrem maskin om du har det. Fordelen med en iskrem maskin er at resultatet blir mer kremete.

Ta ut isen og la den tine litt før du tar ut kuler med en varm isskje. Strø over litt revet kokos. Pynt isen med noen rå cashewnøtter. NomNom.

Sjokoladeisen er supersunn fordi den inneholder kakao og cashewnøtter. Her er litt sunnhetsinfo!

cashewnøtten inneholder:

 • Nøttene er fulle av enumettede fettsyrer som er godt for hjertet og kolesterolet.
 • Inneholder mindre fett en de fleste andre nøtter.
 • Inneholder kobber, magnesium og sink.
 • Er rik på antioksidanter og tryptofan(essensiell aminosyre)?
 • Bonustips: Folk som spiser nøtter minst to ganger i uka har mindre sjanse for å legge på seg.

Kakao inneholder:

 • Magnesium som er viktig for hjertet. Inneholder også jern.
 • Aminosyren tryptofan som øker avspenningen og fremmer bedre søvn.
 • Phenylethylaminesom er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.
 • Flavonoider hindrer kolesterol fra å felles ut og danne et belegg på innsiden av blodårene. Slik reduserer flavonoidene risikoen for åreforkalkning, trange blodårer og blodpropp. Det gjør også at blodet flyter bedre i blodårene. Mørk sjokolade har denne effekten fordi den inneholder mer flavonoider enn noen annen mat.
 • effektive antioksidante fytostoffer som heter polyphenoler. Polyphenoler finner du også i bla grønn te og druekjerner. Jo mere polyphenoler,jo mer bittert smaker det.

Les mer om lønnesirupens overaskende helsefordeler HER. Ønsker du blåbæris eller grønn is, finner du oppskrifter HER.

Med dette i bakhodet, nyt den supersunne isen med verdens beste samvittighet. Ønsker du en mildere eller lysere is kan du tilsette bare 1 ss-1/2 dl kakao i stedet for en hel dl. Da er det godt for øyet og ganen å strø over med litt mørkere kakaonibs. Nam nam.

Ønsker deg en kjempefin Lørdag <3 Stor klem fra Liller :*

Q: Fikk du lyst på supersunn sjokoladeis nå? Hva er din favoritt is? 😀


17 thoughts on “Helsebringende sjokoladeis med sunnhetsinfo

 1. Den så god ut!! Prøvd en lignende oppskrift før, og det var jo helt himmelsk! Spiste is til frokost med den beste samvittigheten 😉 Tenkte faktisk å ta meg en tur ut på leit etter ismaskin i dag, da kan jeg nemlig få is akkuratt når jeg har lyst på, istedetfor å vente i flere timer! *GLIS* 😀
  Ha en finfin lørdag!

 2. Herre, så godt dette så ut!
  SV: tusen takk! Hehe, har nok blitt litt smalere rundt midjen. Tydelig at den magetreningen i pausene på håndballen faktisk gir resultater 🙂
  Kos deg masse idag du og, nyt helgen!

 3. Milde måne – dèn så god ut!
  Halleluja…. Hadde jeg bare kunne spise cashewnøtter! Jeg tror jeg må kokkelere frem min egen is i kveld – because this was a temptation!

  Elizabeth

 4. Ja dette så nydelig ut! Skal si det frister selv om klokka er over tolv nå! 🙂 men får nok bare drømme om den i natt! Ha en fortsatt fin helg 🙂

 5. Ja om du søker på bloggen skal du finne oppskrift på is. Skal være oppskrift på rå vegansk is,melkefri is og lavkarbo is 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D