Her har du mitt hjerte (med krem og sjokolade på)

Man kommer rett og slett ikke utenom en hjerteformet  på Valentinsdagen.  Idag skal kjærligheten og romantikken feires med glutenfri og vegansk kjærlighetskake!

Strawberry Sour Cream Cake

Kjærlighetskake

2,5 dl rismelk med smak av vanilje
1 ts eplecider eddik
6 dl hjemmelaget glutenfri melblanding*
1 ts salt
1 ts xanthan gum
1-1/2 sukrin
230 g vegansk/melkefri margarin evt smør/olje
2 ss kakao
1 glass rød matfarge**
0,6 + 3 ss eplepålegg
1 ts vanilje ekstrakt
1 ss eddik
1 ts natron

**Fargealternativer:

Ønsker du en mer rødfarget kake kan du farge den. Du velger selv om du vil farge kaken med rød konditorfarge, matfarge, rødbetfarge eller gå matkjemisk til verks å blande det basiske kakaopulver med syren i eddiken. Det vil gi en rødaktig jordfarge. Det må 2-4 flasker rød konditorfarge til for å farge denne kaken helt rød, så det er kansje ikke det beste alternativet. Får du tak i matfarge, som er en mer konsentrert farge trenger du ca 1 glass. Det får du tak i på speaialbutikker. Du kan alternativt bruke rødbetejuice eller rødbetmos, eller bare droppe hele rødfargen.

Slik lager du kaken:

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør to former. Bruk gjerne hjerteformer om du har det. Om ikke, bruk springformer. Dekk bunnen med bakepapir og smør det også. Grunnen til at jeg bruker bakepapir i tilegg er at jeg skal være helt sikker på at bunnen er 100% inntakt når jeg tar ut kaken. Det er ikke nødvendig, men greit for en perfekt kake.

2.Bland sammen rismelk og eple cider eddik i en liten bolle og sett til side. I en annen bolle blander du kakao og 1 hel flaske matfarge med en skje. Du vil få en slags pasta.

3. Bland 2-1/2 cups av melblandingen, salt og xanthan gum i en bolle. Krem sammen sukrin og margarin/smør med en stavmikser. Tilsett eplepålegget og vanilje ekstrakt. Bland alt godt til blandingen er lett og kremete. Tilsett kakao pastaen og bland godt.

4.Tilsett de tørre ingrediensene (melblandingen) og rismelk+eddik blandingen til røren. Hell den vanlige eddiken i en liten kopp og dryss natron over. Hell direkte over i kakerøren og bland godt inn. Natronblandingen vil bruse. Fordel røren over de to formene.

Bilde lånt hos http://www.cookingninja.com

5.Stek kakene i 30-35 min eller til en tannpirker kommer ut ren fra midten av kaken. La kakene avkjøles fulstendig på rist før du tar dem ut av formene. Når kakene er avkjølt snur du formene rundt og tar av bakepapiret. Ta en stor tallerken eller serveringsbrett og sett det opp ned over den ene kaken som nå er opp ned på risten. Snu slik at kaken kommer “retteveien”. Dynk kaken med melk eller juice om du ønsker det.bilde lånt fra ttp://thesel.pair.com/pcha/chassaing/tomato2/album/blog/0/610.jpg

Smørkrem:

230 g vegansk/melkefri margarin evt smør
9,5-10 dl sukrinmelis
Rismelk med vaniljesmak (oppskrift)
Smør smaksdråper

Krem smøret/margarinen til den er myk. Tilsett sukrinmelis litt etter litt. Tilsett rismelk 1 ss om gangen til du får en tykk konsistens. Juster med mer melis/smør/margarin. Smak til med smør smaksdråper. Smør den første kaken godt med smørkremen. Less is not more! Sett bunn nr.2 oppå.

bilde lånt fra ttp://thesel.pair.com/pcha/chassaing/tomato2/album/blog/0/610.jpg

Til slutt, sjokoladeglasuren:

4 dl sukrinmelis
2 ss kakao
1/8 ts salt
4 ss smør eller margarin etter ønske
1 ts vanilje ekstrakt
2 ss vann
3  ss arrowroot (kan sløyfes)

Rør sammen sukrinmelis, kakao og salt i en panne. Rør inn olje og vanilje, så arrowroot. Bruk en pisk. Varm opp mens du rører konstant. Glasuren skal ikke koke, men varmes opp til den begynner å tykne. Har du ikke arrowroot kan du bruke annet tykningsmiddel. Tilsett en ss vann om nødvendg. La blandingen avkjøle til glausren kan smøres. Glasuren vil tykne når den avkjøles.

bilde lånt fra ttp://thesel.pair.com/pcha/chassaing/tomato2/album/blog/0/610.jpg

Resultatet blir en nydelig hjertekake! Konsistensen er myk og saftig. Kaken i seg selv er ikke alt for søt siden glasuren er såpass søt. Det kan fort bli for mye av det gode om kaken også er veldig søt. Dette justerer du selvfølgelig selv etter smak. Smørkremen smelter på tunga og sjokoladen er prikken over i-en.

Ønsker dere alle en fantastisk fin Valentinsdag! *Suss*


8 thoughts on “Her har du mitt hjerte (med krem og sjokolade på)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D