Hjemmelagde sjokopletter med tørket frukt og nøtter er nydelig helgekos

Hei hei! I dag skal du få litt inspirasjon til å lage lekre “sjokopletter”. Perfekt til helgekosen! sjokoplett

Det er veldig lett å lage, særlig om du bruker ferdig sjokolade. Du kan godt bruke ferdige sjokoladeplater, eller du kan bruke hvit og mørk hjemmelaget sjokolade. Her har du noen konkrete sjokoladetips:

  • Her er en hvit sjokolade som er fin å bruke.
  • Oppskrift på vegansk hvit sjokolade uten hvitt sukker finner du her.
  • Her kan du se ulike sjokoladeplater.
  • Her er mørk vegansk sjokolade, og her er en som er litt lysere.

Jeg anbefaler kjøpt sjokolade om du lager sjokoladen sammen med barn, eller om du har det travelt. Elsker du å lage godsaker fra bunnen av kan du gjøre det. Her er en super oppskrift som er lavkarbo og sukkerfri. Den kan lages vegansk.

Hjemmelaget sukkerfri sjokolade:

80g Kakaosmør
45g kakao*
10g sukrin
~10g Steviadråper: vanlig, sjokolade eller vanilje/vanilje&krem etter smak
25g valgfri melk eller fløte
*Lage proteinsjokolade eller lysere sjokolade? Bytt litt av kakaoen eller all kakaoen med sjokolade proteinpulver. For eksempel dette.
Slik lager du sjokoladen:
Smelt kakaosmør og tilsett romtemperert melk eller fløte. Du må gjerne bruke veganske eller laktosereduserte produkter om du vil det. Rør inn kakao og sukrin. Smak til med steviadråper. Noen liker sjokolade veldig søtt og noen veldig bitter. Smak deg frem.
Slik lager du plettene:
Sjokoladen smeltes om du bruker kjøpt sjokolade. Lager du hjemmelaget sjokolade kan du sette i gang med det samme. Hell den flytende sjokoladen i pletter på en bakepapirkledd plate eller flat tallerken. Er sjokoladen alt for flytende kan den avkjøles litt. Deretter legger du på godsaker etter eget ønske før sjokoladen har stivnet.
Prøv ulike nøtter og frø, og tørket frukt. sjokoplett1Du kan for eksempel bruke pistasjenøtter, cashewnøtter, mandler og hasselnøtter, og tørket frukt som fiken, appelsinskall og aprikoser.

sjokoplett0

Finn frem det du har lyst å dekorere sjokoladen med. Jeg anbefaler ulike farger fordi det ser appetittvekkende ut. Dander “pynten” på sjokoladeplettene dine. sjokoplett3sjokoplett01Avkjøl sjokoladen i kjøleskapet. Når sjokoladen har stivnet er den klar til å nytes. 🙂 Sjokoladeplettene er forresten kjempefine å gi i venninne- eller vertinnegave, så det kan være lurt å lage to porsjoner. 😉sjokoplett2

Håper det smaker! Ønsker dere alle en kjempefin dag videre! Ha en super helg :*Takk for at du leser bloggen min! <3


Legg gjerne igjen en kommentar! :D