Hjemmelagde sprø pommes strips

Riktig god helg kjære lesere! I kveld skal jeg kose meg med Pommes frites. Verdens beste pommesfrites lager du nemlig selv, og her får du oppskriften! Jada, det er ikke akkurat helsekost, men et balansert kosthold har plass til både det ene og det andre. Wikipedia skriver at Betegnelsen pommes frites kommer fra fransk pommes de terre frites, som betyr «stekte poteter», og uttales omtrent påmm fritt. I USA kalles denne potetretten french fries, i Storbritannia oftest chips eller french fried (potatoes). Frityrstekte poteter med andre former (skiver, båter, kuler) kalles ikke pommes frites, men har gjerne egne navn som pommes noisettes (friterte poteter som er formet rundt). Pommes noisettes har jeg laget før. Du finner oppskriften på de steg for steg HER. Varianten av pommes frites jeg skal gi deg oppsriften på idag heter pommes strips.

pommes6

Til 2-3 stk som tilbehør trener du:

  • 3 store poteter
  • Passende mengde frityrolje*
  • ☆ 5-10 grener fersk rosmarin/timian (valgfritt)
  • 4-5 hvitløksfedd med hud(valgfritt)
  • Passende mengde salt, pepper, urter eller andre krydder

Panering

  • 2,5 ss potetmel
  • 2 ss vanlig mel,eller glutenfri melblanding

* Når du velger frityrolje, velg en oljetype som tåler å bli varmet opp til høy temperatur. Disse oljene tåler høy varme: olivenolje,peanøttolje, lys sesamolje, avokado olje, druekjærneolje, solsikkeolje. Det beste resultatet får en ved å benytte frityrolje av typen blanc de boeuf.

Slik lager du pommes strips:

Vask potetene. Skjer poteten i strimler. Tykkelsen velger du selv. Både tynne og tykke strimler er kjempegodt. Bløtlegg potetene i 15 minutter for å trekke ut stivelse.

pommes

Hell vannet av potetene i et dørslag og tørk potetene litt på kjøkkenpapir. Fyll en pose med 2 ss potetmel, 2 ss (glutenfriett) mel. Legg potetene i posen.pommes2

Bland godt slik at alle potetene blir dekt med melet. La ligge mens du finner fram en høy panne eller kasserolle.

pommes3

Varm opp en høy stekepanne/ kasserolle med oljen. Tilsett gjerne 4-5 fedd hvitløk/ ferske urter for smak. La i så fall smakstilsetningene småputtre i ca 10-15 minutter slik at smakene trekker inn i oljen. Kok så opp oljen. Når oljen er kokvarm, tilsett potetene.pommes4

Friter potetene gylden brune, eller i to omganger. Den første slik at de får farge. de tas så ut og avkjøles, for deretter å friteres på ny til ønsket gyllenbrun farge er oppnådd. pommes5

 Overfør de ferdige pommes stripsene på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett. Strø over med salt, pepper, urter eller krydder og server! Nydelig!

pommes6

Perfekt i seg selv til ketchup eller dressing, eller som tilbehør til gode middagsretter. God helg! <3

Q: Prøvd å lage pommes frites før? Liker du pommes strips? Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Hjemmelagde sprø pommes strips

  1. Nam det så godt ut! Har aldri prøvd, men med denne oppskriften virket det jo enkelt 😀

  2. Blanc de boeuf/ossewit er faktisk reint, filtrert oksefeitt, ikkje (frityr)olje. Og ja, du har aldeles rett, det smakar best steikt i det! Dei aller beste pommes fritesane får ein ved å gjennomsteike dei først på lågare varme, la dei kvile litt og avkjøle i eit dørslag med kjøkkenpapir, deretter steike på nytt på høg varme. Mjuke inni, og sprø utanpå. Mmm!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D