Hjemmelagde sukkerfrie sjokoladeruter

Hei hei! Det har vært litt stille her på bloggen,men går ut fra at dere har sommerferie og er så opptatt at dere ikke har savnet meg for mye. 😉 Klassetreffet i helga gikk veldig bra. Det var fantastisk koselig! God mat, triveig underholdning og ikke minst SÅ hyggelig å se mange av klassekameratene og venninnene igjen. Nå er jeg på Andenes hos verdens beste mormor og mamma. Her skal jeg feriere i 2 uker. Jeg har hadd treningsfri en uke nå,men har store planer om å komme i gang igjen om en dag eller to 🙂  I mens koser jeg meg med rågod cashewnøtt sjokoladefudge som smelter på tunga! Sjokoladen er vegansk, uten melk og hvitt sukker.

Rå cashewsjokolade

60g cashewnøtter
1,4 dl friskt vann
80g kakao
120g kakaosmør
150g Lønnesirup eller agave sirup

*Ønsker du å lage en sjokolade etter raw food prinsippene velger du ingredienser som er “raw”.

rawsjokoladeruterSlik lager du sjokoladen:
Bløtlegg cashewnøttene i ca 2 timer. Jeg synes den gode cashewsmaken forsvinner litt om de bløtlegges utover det, så hold evt bløtlegging til maks to timer. Hell av bløtleggingsvannet. Blend nøttene med friskt vann, ca 1,4 dl. Dette gir deg cashewmelk.

Smelt kakaosmøret i vannbad. Tilsett kakao og rør inn. Tilsett deretter agave eller lønnesirup. Bland inn cashewmelken litt etter litt.

Dekk en form med plastfolie eller bakepapir. Hell blandingen over i formen og sett i fryseren. La sjokoladen herde slik at den blir fast. Skjer i ruter. Oppbevares i fryser eller kjøleskap før du skal spise den.

Q: Liker du sjokolade? Prøvd å lage hjemmelaget?

Ønsker deg en fortsatt fin uke! Suss fra Liller


11 thoughts on “Hjemmelagde sukkerfrie sjokoladeruter

  1. Nam, denne sjokoladen ser kjempegod ut 🙂 Har aldri prøvd med cashewnøtter før, det skal prøves ut en gang!

  2. Liker du sjokolade!?? Hva er det for et latterlig spørsmål da!? KLART JEG GJØR! hehe.
    Aldri laget hjemmelaget før, men disse sjokoladerutene ser så spennende ut. En vakker dag skal jeg kaste meg ut i et “hjemmelaget sjokolade prosjekt”, men det blir nok ikke med det første. Bloggen din mangler i hvert fall ikke inspirasjon:):)

  3. Ja det er litt “tiltak” å komme i gang med hjemmelaget sjokolade første gangen, men det er enklere enn man skulle tro. Og SÅ godt 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D