Hjemmelaget After Eight uten melk, egg og raffinert sukker

Noen ganger blir man lei av å være allergiker. Noen ganger vil man bare kunne gå på butikken å sette tenna i en deilig sjokolade uten å få vondt i magen. Desverre er det ikke så lett for alle. Noen tåler ikke melk og egg, andre ønsker å unngå raffinert sukker. Hva gjør man da? Jo,man lager selv! Her får du oppskrift og fremgangsmåte på mintsjokolader ala after eight. Sjokoladen er uten melk og egg. Den kan lages vegansk om du velger de riktige produktene. Den har et lyst mintsenter dekt med deilig sjokolade. Mmm. Det er kansje ikke så ille å være allergiker allikevell?

Sweet Vegan Peppermint Patties

Disse after eight sjokoladene vil imponere de mest skeptiske, slik at du får bevist at allergivennlig ikke betyr kjedelig. 🙂 Det tar 30-40 minutter å lage disse alene, men får du hjelp fra en venn eller to går det raskere. Kansje har du barn som kan hjelpe til? Oppskriften gir 12 store, eller 24 mindre “After Eight” sjokolader.

Du trenger:

 • 230 g melkefri margarin
 • 0,8 dl lys maissirup (denne har vaniljesmak)
 • 1 ss rent peppermynte ekstrakt
 • 7 dl sukrinmelis eller rødbetsukker
 • 340 g sjokolade. (bruk gjerne en blanding av lys og mørk, eller hjemmelaget. Pass på at sjokoladen er uten ting du ikke tåler om du har allergier, eller vagansk om du ønsker det.)

Bland melkefritt smør, maissirup og peppermynte eksrakt. Bland godt til alt er mykt. Tilsett sukerin/rødbetsukker litt etter litt og blandt godt mellom slagene. Når all søtningen er tilsatt smaker du på røren for å kjenne om den har nok mintsmak. Liker du sterkere mintsmak kan du tilsette mer. Synes du de har for sterk minstsmak kan du tilsette en dl sukker til.

Ta sjokoladen og legg den i en bolle i vannbad. Når sjokoladen smelter tar du 1-2 ss av peppermynte fyllet og ruller det til en ball. Flat den til mellom håndflatene og legg den på en bakepapirkledd plate. Ønsker du firkantige,mer autentiske, after eight kan du bruke en kjevle og kjevle mintdeigen flat. Skjer firkanter med kniv.

Finn fram en gaffel, dypp i sukrinmelis, og lag et kryssmønster oppå  minten. Det er ikke for å få den til å se fancy ut, men for å flate den ut mer og gjøre slik at sjokoladen fester seg bedre.

Sweet Vegan Peppermint Patties

Ta en mint og hell smeltetsjokolade over med en skje. Fordel sjokkisen etter beste evne. Blir din sjokolade alt for flytende for å smøre den på så kan det være lurt å legge en mint på en gaffel og holde den over bollen med den smeltede sjokoladen mens du heller sjokolade over med en liten øse.

Legg den tilbake på platen.Repiter prosessen til alle mintene har blitt dekt i sjokolade. Du kan godt riste litt på platen for å få sjokoladen til å sette seg ytteligere. Sett mintene inn i fryseren i 5-7 min.

Sweet Vegan Peppermint Patties

Ta de deretter ut og snu de rundt. Hell sjokolade på den andre siden på samme måte som  første gang. Legg i fryseren i 10 min og ta de ut igjen.

Sweet Vegan Peppermint Patties

Nå har du ferdige hjemmelagde mintsjokolader! Du kan pakke de inn hver for seg eller sammen i feks silkepapir med lekker tråd. Flott som julegave eller til godteskåla. Mmmm

Q: Liker du after eight? Lager du godt til jul?


10 thoughts on “Hjemmelaget After Eight uten melk, egg og raffinert sukker

 1. Åhhh…de så fantastisk gode ut 🙂 Slenger du noen med ekspresspost nedover til Trondheim ? :p

  Ha ei god helg!

 2. Jeg elsker after eight. Jeg har bursdag rett før jul og pleier alltid å få en eske i bursdagsgave, men i år tror jeg at jeg har lyst å lage dem selv 🙂

 3. Disse ser herlige ut! Har allerede bestilt rødbetsukker, pepperminte og maissirup fra iHerb :p Hehe
  Men lurer på en ting, kan jeg bruke margarin uten melk OG salt? Har det noen innvirkning på “røra” eller smaken om det er usaltet? 🙂

 4. Ja det kan du. Usaltet smør vil jo være lite salt,så tilsett gjerne 1/4-1/2 ts salt til røra for å balansere det ut. Er jo en smakssak uansett.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D