Hjemmelaget big cluster granola

Hei hei! Har dere hadd en fin helg? Jeg har hadd treningsfri fra Onsdagen og har vært å besøkt mamma og mormor. Har ikke sett dem siden jul så det var utrolig godt og koselig.

Søndagen har liksom blitt dagen for å lage hjemmelaget granola her i huset. Da vet jeg at jeg har granola ferdig til resten av uka. Dette er en av mange granola og frokostblandingoppskrifter jeg har publisert her på bloggen. Granola er oftest laget av havregryn, nøtter, honning og noen ganger puffet ris, som stekes i ovnen til det blir sprøtt. Det røres oftest i granolaen underveis i stekingen slik at den blir løs som frokostblanding. Etterpå tilsettes gjerne tørket frukt som rosiner eller dadler.

Min variant er litt annerledes. Konsistensen er mer i klumper, eller clusters, enn løs, og ingrediensene er litt mer spennende.granola5a

I denne oppskriften bruker jeg honning, men er du veganer kan du fint bruke lønensirup. Honningen karamelliseres i ovnen og det blir riktig lekkert. Jeg elsker jo big clusters som gir noe å tygge på. 😀

Cluster honey granola
5 dl havregryn
170g mandler, grovhakket·
45g valnøtter, grovhakket
35g revet koskos
85g quinoa (blanding av hvit og rød)
2 ss Chiafrø
60g tranebær

2 ts kanel
2 ss olivenolje
120g honning

Valgfritt: Cashewnøtter, rosiner og gresskarfrø etter ønske. Jeg bruker litt hakkede cashews og gresskarfrø og en god del rosiner.

Forvarm ovnen til 110 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Dekk en stekeplate med bakepapir. Fordel blandingen jevnt på papiret. granola5bStek i ovnen på 110 grader i 45 minutter. De siste 5 minuttene kan du øke temperaturen til 170 grader. Ta ut når over blandingen begynner å bli gyldenbrun.granola5c Avkjøl helt. Når honningen blir avkjølt hardner den. Brekk opp granolaen i store biter og  oppbevar i lufttett boks. granola5Server din hjemmelage big cluster granola med valgfri melk og tilbehør som feks banan. Nydelig næringsrik frokost! Granolaen kan også brukes til yoghurt eller alene som snacks. 🙂Takk for at leser bloggen!


5 thoughts on “Hjemmelaget big cluster granola

  1. Hei!
    Ser supergodt ut, men lurte på om quinoa er forhåndskokt eller ei?

  2. Mmm dette var slik jeg lagde første dosen med granola også, og brekke den opp etterpå, da blir det mange flere store biter, og det er jeg så glad i!
    Jeg flyttet inn i ny leilighet over helgen, så måtte gå til innkjøp av granola sånn på tampen… Det var etter jeg hadde sagt jeg nok aldri mer kom til og kjøpe det, so much for that! Men blir nok til at jeg lager mer så fort denne posen er spist opp, mmmm! Koselig med treningsfri og kokkelering! Jeg snek inn en liten løpetur på lørdagsmorgen, men det var også første treningsøkten den uken… Men flytting og bærting i timesvis teller jo det også! God mandag 🙂 x

  3. Denne var kjempegod! Som så mye annet av alt snadderet du poster..! Jeg byttet ut honningen med Walden Farms Pancake-sirup siden jeg er diabetiker, og det funket fint!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D